TART SA LIMUNOM Kraljevski desert koji se topi u ustima, za pravo uživanje

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni kolač uspeće svima, pa i potpunim početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.

tart sa limunom
Shutterstock

Potrebno je
Za koru

  • 200 g brašna
  • 100 g putera (sobne temperature)
  • 50 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 1 jaje

Za fil

  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • sok i kora od 2 limuna

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U većoj posudi pomešajte brašno, šećer u prahu i prstohvat soli. Dodajte iseckani puter i trljajte ga prstima s brašnom dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte jaje, pa umesite testo. Oblikujte ga u loptu, zamotajte u foliju i ostavite da se hladi u frižideru najmanje 30 minuta. Razvucite testo u kalup za tart prečnika oko 23 cm i utisnite ga u kalup, izbockajte viljuškom i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Dok se korica hladi, pripremite fil od limuna: U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte sok i koricu od limuna i sve skuvajte na pari. Prelijte fil preko ohlađene kore od limuna i poravnajte površinu. Stavite tart u frižider da se stegne bar 2 sata pre posluživanja. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading