SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BORANIJA NA VODI Sočna i ukusna, a savršena za dane strogog posta
Toliko je dobra da ćete sipati tanjir više.

BORANIJA NA VODI Ukusna i sočna, a savršena za početak Uskršnjeg posta
Ukusno jelo priprema se lako, a krepi organizam u trenu.

RUČAK PRAVI MELEM ZA DUŠU Posna boranija idelan izbor za Petrovski post
Lako se sprema, a jako je ukusna.

RUČAK KOJI ĆE SVI ZAVOLETI Boranija nije omiljen obrok, ali UZ OVAJ RECEPT će biti
Zdrava je i puna vitamina.
- 1 kg boranije
- 1-2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- malo peršuna
- 3 paradajza
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
Iseckajte boraniju peršun paradajz, pa očistite crni i beli luk. Stavite u tiganj red boranije, pa crni luk i peršun. Posolite, pa nalijte vodom da ogrezne. Kad proključa, poređajte povrće istim redosledom sve dok ne utrošite materijal. Pustite da lagano krčka, pa kad omekša, sipajte maslinovo ulje i seckan paradajz. Kuvajte sat vremena, pa pred kraj, dodajte beli luk. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.

CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.

DŽUNGLA TORTA Kremasta poslastica kakvu do sada niste jeli, svi koji su je probali je obožavaju
Sočna i voćna, za prave sladokusce.
Komentari (0)