SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.
Potrebno je
- 1 kg boranije
- 1-2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- malo peršuna
- 3 paradajza
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
Iseckajte boraniju peršun paradajz, pa očistite crni i beli luk. Stavite u tiganj red boranije, pa crni luk i peršun. Posolite, pa nalijte vodom da ogrezne. Kad proključa, poređajte povrće istim redosledom sve dok ne utrošite materijal. Pustite da lagano krčka, pa kad omekša, sipajte maslinovo ulje i seckan paradajz. Kuvajte sat vremena, pa pred kraj, dodajte beli luk. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru
Bićete oduševljeni ukusom.
POSNA BORANIJA NA VODI U PARADAJZ SOSU Omiljeni ručak u toku Petrovskog posta
Sočna i jednostavna, pravićete stalno.
BORANIJA SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Savršen prilog uz šnicle ili ribu, a pravi se prelako
Kremasta i lagana, daće šmek svakom jelu.
BORANIJA SA MESOM Slasno jelo koje greje dušu i telo, a držaće vas dugo sitim
Konkretno jelo oduševiće sve koji ga budu probali.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)