ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Za testo
- 700 g glatkog brašna
- 3-4 dl mlake vode
- 1 suvi pekarski kvasac
- 1 kašika soli
- 1 kašika ulja za premazivanje
Za sos od paradajza
- 3 čena belog luka
- 350 g seckanog paradajza
- maslinovo ulje
- peršun
- origano
- parmezan
- mleveni čili (po želji)
Za fil
- 500 g rendanog gauda sira
- 200 g kulena u štapu
- 100 g kobasice
- parmezan
- sos od paprike, soli i sirćeta
- narezane ljute feferone
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U velikoj posudi pomešajte glatko brašno, kvasac, vodu, so i malo ulja te umesite testo i ostavite da nadođe sat vremena. Iseckajte sitno beli luk pa pomešajte sa seckanim paradajzom. Zatim sipajte maslinovo ulje, peršun i mleni čili. Dodajte puno origana i parmezana pa mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Nadošlo testo podelite na 2 dela 60:40 pa veći deo razvucite u okruglom kalupu. Na dno poređajte meso i nareske pa prekrijte sirom. Dodajte sos od paprike soli i sirćeta i ljute feferone. Ostatak testa razvucite i pokrijte kalup tako da zatvorite sve sastojke, proverite da nigde ne curi. Izbušite par rupa na vrhu testa. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Onda spojite krajeve i napravite krug oko kalupa. Unutar kruga dodajte pripremljeni paradajz sos. Skinite kalup i služite toplo, uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZE PICA ROLNICE Mekane i vazdušaste, savršene za lepo druženje sa prijateljima
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZE MINI PICE Vole ih i deca i odrasli, a gotove za 15 minuta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PICA KAPRIĆOZA Savršena za lepo veče sa prijateljima, po originalnom italijanskom receptu
Bićete oduševljeni ukusom.
ČOKOLADNA PICA Italijanski specijalitet na sladak način, nema ko će mu odoleti
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
BAKINA PITA SA KUPUSOM I PRAZILUKOM GREJE DUŠU I TELO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Sočna i mirisna, bićete oduševljeni.
BRZE JOGIRT LEPINJE IZ RERNE Savršeno idu uz ajvar ili džem, a mekane i hrskave
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA URNEBES SALATA ISTA KAO ONA KAFANSKA Pikantna i kremasta, super ide uz roštilj
Služite uz lepinje ili tople projice.
POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Nije soja ni pirinač, a pravi su raj za nepca
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
Komentari (0)