PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
Potrebno je
- 40gr svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 250 ml toplog mleka
- 200 ml vode
- 100 ml ulja + 2 kašike
- 2 kašičice soli
- 600 g brašna + po potrebi da se umesi glatko testo
Nadev:
- 200 g šunkarice
- kečap, pavlaka, origano
Priprema:
U toplo mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer pa ostavite da odradi. U posudu uspite 600 g brašna, istresite mleko i kvasac, ulje i vodu pa promešajte kašikom. Dodajte so pa opet izmešajte, pa dodajte malo brašna i zamesite testo. Testo oblikujte u loptu pa premažite sa 2 kašike ulja i ostavite 30 minuta da odstoji. Kad je testo nakislo i odstajalo izvadite ga na pobrašnavljenu površinu, malo premesite i podelite na tri dela. Razvucite prvi deo pa isecite ivice i isecite u kvadrate. Svaki kvadrat napunite nadevom pa preklopite. Ivice zatvorite, pa pritisnite viljuškom. Od ove mere dobićete 20 pancerota. Ostavite 10-15 minuta da odmori. Uspite u šerpu 500 ml ulja pa kad se dobro zagreje stavite pancerote da se prže, sa obe strane. Pečene pancerote slažite na tanjir na kojem je ubrus da se ocede pa poslužite tople.
TRIK ZA NAJBOLJE SARME Ovako će biti sočne i slasne, i neće se odmotavati ni biti previše kisele
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najlepšim sarmama.
LEŠNIK GNEZDA Brzi kolači za slavsku trpezu, u savršenom slatko-kremastom spoju
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
Komentari (0)