PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
Potrebno je
- 40gr svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 250 ml toplog mleka
- 200 ml vode
- 100 ml ulja + 2 kašike
- 2 kašičice soli
- 600 g brašna + po potrebi da se umesi glatko testo
Nadev:
- 200 g šunkarice
- kečap, pavlaka, origano
Priprema:
U toplo mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer pa ostavite da odradi. U posudu uspite 600 g brašna, istresite mleko i kvasac, ulje i vodu pa promešajte kašikom. Dodajte so pa opet izmešajte, pa dodajte malo brašna i zamesite testo. Testo oblikujte u loptu pa premažite sa 2 kašike ulja i ostavite 30 minuta da odstoji. Kad je testo nakislo i odstajalo izvadite ga na pobrašnavljenu površinu, malo premesite i podelite na tri dela. Razvucite prvi deo pa isecite ivice i isecite u kvadrate. Svaki kvadrat napunite nadevom pa preklopite. Ivice zatvorite, pa pritisnite viljuškom. Od ove mere dobićete 20 pancerota. Ostavite 10-15 minuta da odmori. Uspite u šerpu 500 ml ulja pa kad se dobro zagreje stavite pancerote da se prže, sa obe strane. Pečene pancerote slažite na tanjir na kojem je ubrus da se ocede pa poslužite tople.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
Komentari (0)