PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
Potrebno je
- 40gr svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 250 ml toplog mleka
- 200 ml vode
- 100 ml ulja + 2 kašike
- 2 kašičice soli
- 600 g brašna + po potrebi da se umesi glatko testo
Nadev:
- 200 g šunkarice
- kečap, pavlaka, origano
Priprema:
U toplo mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer pa ostavite da odradi. U posudu uspite 600 g brašna, istresite mleko i kvasac, ulje i vodu pa promešajte kašikom. Dodajte so pa opet izmešajte, pa dodajte malo brašna i zamesite testo. Testo oblikujte u loptu pa premažite sa 2 kašike ulja i ostavite 30 minuta da odstoji. Kad je testo nakislo i odstajalo izvadite ga na pobrašnavljenu površinu, malo premesite i podelite na tri dela. Razvucite prvi deo pa isecite ivice i isecite u kvadrate. Svaki kvadrat napunite nadevom pa preklopite. Ivice zatvorite, pa pritisnite viljuškom. Od ove mere dobićete 20 pancerota. Ostavite 10-15 minuta da odmori. Uspite u šerpu 500 ml ulja pa kad se dobro zagreje stavite pancerote da se prže, sa obe strane. Pečene pancerote slažite na tanjir na kojem je ubrus da se ocede pa poslužite tople.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)