DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
Potrebno je
- 1 kg jagoda
- 1 kg šećera
- 400 ml vode
Priprema:
Vodu i šećer kuvajte oko 5 minuta, u plićoj šerpi. Operite jagode pa ih odvojte od peteljki, i dodajte u ključalu vodu sa šećerom. Kuvajte jagode oko pola sata. Kašikom skupljajte penu. Ugasite šporet pa šerpu pokrijte mokrom krpom i ostavite da se prohladi. Sipajte u prethodno sterilisane tegle pa zatvorite i odložite na hladno mesto.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)