KREMASTI KOLAČ SA ORAHOM Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a topi se u ustima
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
Za biskvit:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 4 kašike prezle
- 4 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 300 g seckanih oraha
- 200 g lešnik krema
Za fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika mleka
- 500 ml slatke pavlake
Još:
- 2-3 kašike kakaoa
- 150 ml mleka
- 18 komada keksa
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni. Ulupajte penasto belanca, pa dodajte šećer i nastavite mućenje dok se ne dobije jaka pena. Zatim dodajte orahe, prezlu, brašno i prašak za pecivo te sjedinite varjačom. Obložen pleh 30 x 20 cm pospite orasima i istresti celu smesu za koru, rasporedite polako preko oraha. Peći 15-20 minuta zavisno od rerne. Na toplu koru stavite lešnik krem i razmažite preko oraha. Ulupajte žumanca sa šećerom da pobele, pa dodajte mleko i kuvajte na pari 15 minuta. Ulupajte slatku pavlaku pa je dodajte ohlađenom filu. Na koru stavite pola fila, pa red keksa umočenog u mleko sa kakaom, mada može i samo mleko. Sačekajte da keks upije mleko pa nanesite ostatak krema.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)