KREMASTI KOLAČ SA ORAHOM Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a topi se u ustima
Neodoljivi desert oduševiće i one izbirljive.
Za biskvit:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 4 kašike prezle
- 4 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 300 g seckanih oraha
- 200 g lešnik krema
Za fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika mleka
- 500 ml slatke pavlake
Još:
- 2-3 kašike kakaoa
- 150 ml mleka
- 18 komada keksa
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni. Ulupajte penasto belanca, pa dodajte šećer i nastavite mućenje dok se ne dobije jaka pena. Zatim dodajte orahe, prezlu, brašno i prašak za pecivo te sjedinite varjačom. Obložen pleh 30 x 20 cm pospite orasima i istresti celu smesu za koru, rasporedite polako preko oraha. Peći 15-20 minuta zavisno od rerne. Na toplu koru stavite lešnik krem i razmažite preko oraha. Ulupajte žumanca sa šećerom da pobele, pa dodajte mleko i kuvajte na pari 15 minuta. Ulupajte slatku pavlaku pa je dodajte ohlađenom filu. Na koru stavite pola fila, pa red keksa umočenog u mleko sa kakaom, mada može i samo mleko. Sačekajte da keks upije mleko pa nanesite ostatak krema.
Možda vas zanima:
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)