ZELENI ROLAT Idealan za slavsku trpezu, pravićete stalno
Slasni rolat oduševiće goste na svečanoj trpezi.
Potrebno je
Kora:
- 4 jaja
- 30 g margarina
- 70 g oštrog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika soli
- 1/3 kašike bibera
- 250 g očišćene blitve ili spanaća
Fil:
- 400 g krem sira
- 200 g šunke
Priprema:
Listove blitve očistite od debljih žila, operite i ubacite u provrelu posoljenu vodu. Pošto provri, kuvajte blitvu tri minuta, ocedite i sitno naseckajte. Belanca sobne temperature umutite mikserom i posolite. Špatulom umešajte žumanca te dodajte navedene suve sastojke, otopljeni margarin i blitvu. Smesu saspite u tepsiju obloženu masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15 minuta. Pečeni biskvit prebacite na vlažnu krpu i uvijte. Ohlađeni biskvit odvijte, premažite sirom, stavite listove šunke, pa uvijte rolat.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)