BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.

bela čorba
Shutterstock/Bela čorba

Potrebno je

  • 500 grama pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 paškanat
  • 1 komad celera
  • 1 koren peršuna
  • 1 veći krompir
  • 1,5 litara vode
  • 1 jaje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • so, peršun, suvi začin i biber po ukusu

Priprema:
Belo meso isecite na manje kocke. Crni luk iseckajte što sitnije, a kako biste izbegli suze, koristite blender. Ostalo povrće očistite pa takođe isecite na manje kocke. U odgovarajućoj šerpici zagrejte ulje pa najpre dinstajte luk i meso uz mešanje kako ne bi zagorelo. Kada luk i meso omeknu, dodajte ostalo pripremljeno povrće, i takođe uz mešanje dinstajte još 1-2 minuta. Postepeno dodajte vodu i kuvajte oko 45 minuta. Umutite jaje i pavlaku, pa dodajte kašiku čorbe i ponovo umutite da se sjedine. Na taj način se jaje neće skuvati odmah čim sipate u čorbu, pa će zaprška izgledati mnogo lepše. Dakle, zapršku od jaja i pavlake postepeno sipajte u čorbu, uz mešanje da se ravnomerno rasporedi i sjedini sa ostalim sastojcima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading