BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KUPUS ČORBA NA VODI Ukusna i dijetalna, osvežiće vas u trenu
Pravi se lako, a lagana i ukusna.

BELA ČORBA Po originalnom kafanskom receptu, krepi organizam u trenu
Greje dušu i telo, a svaki zalogaj je raj za nepca.

JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.

BELA ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Posna i zdrava, pravićete stalno
Sočna čorba sa šampinjonima greje dušu i telo.
- 500 grama pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 paškanat
- 1 komad celera
- 1 koren peršuna
- 1 veći krompir
- 1,5 litara vode
- 1 jaje
- 1 čaša kisele pavlake
- so, peršun, suvi začin i biber po ukusu
Priprema:
Belo meso isecite na manje kocke. Crni luk iseckajte što sitnije, a kako biste izbegli suze, koristite blender. Ostalo povrće očistite pa takođe isecite na manje kocke. U odgovarajućoj šerpici zagrejte ulje pa najpre dinstajte luk i meso uz mešanje kako ne bi zagorelo. Kada luk i meso omeknu, dodajte ostalo pripremljeno povrće, i takođe uz mešanje dinstajte još 1-2 minuta. Postepeno dodajte vodu i kuvajte oko 45 minuta. Umutite jaje i pavlaku, pa dodajte kašiku čorbe i ponovo umutite da se sjedine. Na taj način se jaje neće skuvati odmah čim sipate u čorbu, pa će zaprška izgledati mnogo lepše. Dakle, zapršku od jaja i pavlake postepeno sipajte u čorbu, uz mešanje da se ravnomerno rasporedi i sjedini sa ostalim sastojcima.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)