BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
Potrebno je
- 500 grama pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 paškanat
- 1 komad celera
- 1 koren peršuna
- 1 veći krompir
- 1,5 litara vode
- 1 jaje
- 1 čaša kisele pavlake
- so, peršun, suvi začin i biber po ukusu
Priprema:
Belo meso isecite na manje kocke. Crni luk iseckajte što sitnije, a kako biste izbegli suze, koristite blender. Ostalo povrće očistite pa takođe isecite na manje kocke. U odgovarajućoj šerpici zagrejte ulje pa najpre dinstajte luk i meso uz mešanje kako ne bi zagorelo. Kada luk i meso omeknu, dodajte ostalo pripremljeno povrće, i takođe uz mešanje dinstajte još 1-2 minuta. Postepeno dodajte vodu i kuvajte oko 45 minuta. Umutite jaje i pavlaku, pa dodajte kašiku čorbe i ponovo umutite da se sjedine. Na taj način se jaje neće skuvati odmah čim sipate u čorbu, pa će zaprška izgledati mnogo lepše. Dakle, zapršku od jaja i pavlake postepeno sipajte u čorbu, uz mešanje da se ravnomerno rasporedi i sjedini sa ostalim sastojcima.
Možda vas zanima:
NAJUSKUSNIJA BELA ČORBA Sočna i drugačija, po originalnom kafanskom receptu
Greje dušu i telo, a kao stvorena za hladne februarske dane.
KAFANSKA PARADAJZ ČORBA Mirisna i kremasta, savršeno jelo na kašiku
Krepi organizam u trenu.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)