POSNA PITA SA PEČURKAMA Slasna i aromatična, a osvaja na prvi zalogaj
Osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
1 pakovanje kora za pitu
300 - 400 g šampinjona
1 solja pirinča
2 struka praziluka
1 šolja ulja
1 šolja kisele vode
1 prašak za pecivo
so
biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Iseckajte praziluk pa ga propržite. Isecite šampinjone na listiće pa dodajte u tiganj, pržite pa dodajte šolju skuvanog pirinča. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. Zatim pomešajte ulje sa šoljom kisele vode i kesicom praška za pecivo. Svaku koru pospite prelivom od ulja i kisele vode, a svaku treću koru premažite nadevom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa isecite pitu. Pecite na 180 stepeni, dok ne porumeni. Dodajte prilog po želji pa služite. Prijatno!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)