POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.

Potrebno je
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice kisele vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 5 kašika mlevenih oraha
- 250 g brašna
- 1,3 l soka od ananasa
- 250 g pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 2 dcl soka od ananasa iz konzerve
- 1 margarin
- 150 g prah šećera
- 0,5 l slatke pavlake
- 300 g višanja
- 1 konzerva ananasa
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte sastojke za koru pa smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite koru 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ponovite postupak da dobijete još jednu koru pa ih presecite na pola da imate ukupno 4 kore. Sok sa šećerom stavite da provri a puding razmutite sa sokom iz konzerve i skuvajte prvi fil. Prohlađen fil sjedinite sa margarinom umućenim sa šećerom u prahu. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku da dobijete drugi fil. Ocedite višnje. Premažite prvu koru višnjinim sokom pa stavite prvi fil, naređajte ananas pa namažite slatku pavlaku. Stavite drugu koru, poprskajte sokom od višnje, poređajte višnje, slatka pavlaka, poprskana kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, kora. Premažite celu tortu sa prvim filom pa preko ostatkom slatke pavlake.
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT SA BRESKVAMA Jelena nam je dala recept za savršenu letnju poslasticu
Napravite čuvenu poslasticu s ananasom i višnjama po receptu Jelene Filipović iz Beograda

MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta, u savršenom spoju sa višnjama i ananasom
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.

POSNA MOSKVA ŠNIT Raskošna poslastica koja budi sva čula, za sve važne događaje
Klasik koji samo dobija na popularnosti, ukusa koji se ne zaboravlja.

POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.

SOGAN DOLMA Podsećaju na punjene paprike, a ukusom ostavljaju bez daha
Savršen spoj luka i mesa u jelu čiji se ukus ne zaboravlja.
Komentari (0)