POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
Potrebno je
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice kisele vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 5 kašika mlevenih oraha
- 250 g brašna
- 1,3 l soka od ananasa
- 250 g pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 2 dcl soka od ananasa iz konzerve
- 1 margarin
- 150 g prah šećera
- 0,5 l slatke pavlake
- 300 g višanja
- 1 konzerva ananasa
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte sastojke za koru pa smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite koru 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ponovite postupak da dobijete još jednu koru pa ih presecite na pola da imate ukupno 4 kore. Sok sa šećerom stavite da provri a puding razmutite sa sokom iz konzerve i skuvajte prvi fil. Prohlađen fil sjedinite sa margarinom umućenim sa šećerom u prahu. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku da dobijete drugi fil. Ocedite višnje. Premažite prvu koru višnjinim sokom pa stavite prvi fil, naređajte ananas pa namažite slatku pavlaku. Stavite drugu koru, poprskajte sokom od višnje, poređajte višnje, slatka pavlaka, poprskana kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, kora. Premažite celu tortu sa prvim filom pa preko ostatkom slatke pavlake.
Možda vas zanima:
MOSKVA ŠNIT Kraljica trpeze u savršenom voćnom spoju, poćiće vam voda na usta
Raskošna poslastica oduševiće i one izbirljive.
MOSKVA ŠNIT SA BRESKVAMA Jelena nam je dala recept za savršenu letnju poslasticu
Napravite čuvenu poslasticu s ananasom i višnjama po receptu Jelene Filipović iz Beograda
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta, u savršenom spoju sa višnjama i ananasom
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
POSNA MOSKVA ŠNIT Raskošna poslastica koja budi sva čula, za sve važne događaje
Klasik koji samo dobija na popularnosti, ukusa koji se ne zaboravlja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)