POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.

Potrebno je
Možda vas zanima:

MOSKVA ŠNIT Očaravajuća voćna poslastica sa ananasom, za pravo uživanje
Fenomenalna poslastica pomera granice dobrog ukusa, za sve svečane prilike.

MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.

MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.

SANJINA MOSKVA ŠNIT POMERA GRANICE DOBROG UKUSA A uspeće svima
Napravite ovu raskošnu poslasticu sa ananasom i višnjama po receptu Sanje Ostojić iz Loznice
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice kisele vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 5 kašika mlevenih oraha
- 250 g brašna
- 1,3 l soka od ananasa
- 250 g pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 2 dcl soka od ananasa iz konzerve
- 1 margarin
- 150 g prah šećera
- 0,5 l slatke pavlake
- 300 g višanja
- 1 konzerva ananasa
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte sastojke za koru pa smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite koru 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ponovite postupak da dobijete još jednu koru pa ih presecite na pola da imate ukupno 4 kore. Sok sa šećerom stavite da provri a puding razmutite sa sokom iz konzerve i skuvajte prvi fil. Prohlađen fil sjedinite sa margarinom umućenim sa šećerom u prahu. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku da dobijete drugi fil. Ocedite višnje. Premažite prvu koru višnjinim sokom pa stavite prvi fil, naređajte ananas pa namažite slatku pavlaku. Stavite drugu koru, poprskajte sokom od višnje, poređajte višnje, slatka pavlaka, poprskana kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, kora. Premažite celu tortu sa prvim filom pa preko ostatkom slatke pavlake.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.

KREMASTA MIMOZA SALATA Vrhunsko predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti
Sočna i ukusna, a ide uz razna jela.
Komentari (0)