POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.

moskva šnit
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 šoljice šećera 
  • 2 šoljice kisele vode 
  • 1 šoljica ulja 
  • 1 kašika meda 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • 5 kašika mlevenih oraha 
  • 250 g brašna
  • 1,3 l soka od ananasa
  • 250 g pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera 
  • 2 dcl soka od ananasa iz konzerve
  • 1 margarin 
  • 150 g prah šećera 
  • 0,5 l slatke pavlake 
  • 300 g višanja
  • 1 konzerva ananasa 

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte sastojke za koru pa smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite koru 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ponovite postupak da dobijete još jednu koru pa ih presecite na pola da imate ukupno 4 kore. Sok sa šećerom stavite da provri a puding razmutite sa sokom iz konzerve i skuvajte prvi fil. Prohlađen fil sjedinite sa margarinom umućenim sa šećerom u prahu. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku da dobijete drugi fil. Ocedite višnje. Premažite prvu koru višnjinim sokom pa stavite prvi fil, naređajte ananas pa namažite slatku pavlaku. Stavite drugu koru, poprskajte sokom od višnje, poređajte višnje, slatka pavlaka, poprskana kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, kora. Premažite celu tortu sa prvim filom pa preko ostatkom slatke pavlake.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading