NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
Za podlogu
- 300 g čokoladnog keksa
- rum
- 100 g putera
Za krem
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 200 g čokolade za kuvanje
- 7 jaja
Za ukrašavanje
- 125 ml slatke pavlake
- čokolada
Priprema
Mleveni keks prelijte otopljenim puterom pa dodajte rum. Smesu utisnite u kalup i ostavite u frižideru. Otopite čokoladu na pari. Mutite puter pa dodajte šećer i otopljenu čokoladu. Odvojite žumanca od belanca, pa belanca ulupajte u čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance i ulupani sneg od belanaca. Fil sipajte u kalup pa ostavite u frižideru preko noći. Ukrasite umućenom slatkom pavlakom i čokoladom. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA RUM TORTA Nepečena poslastica skupog ukusa za sve bitne prilike
Kremasta i izdašna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNA RUM TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa za sve letnje rođendane
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)