NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.

čokoladni parfe
Shutterstock

Potrebno je
Za podlogu

  • 300 g čokoladnog keksa 
  • rum
  • 100 g putera

Za krem

  • 250 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 7 jaja 

Za ukrašavanje

  • 125 ml slatke pavlake
  • čokolada

Priprema

Mleveni keks prelijte otopljenim puterom pa dodajte rum. Smesu utisnite u kalup i ostavite u frižideru. Otopite čokoladu na pari. Mutite puter pa dodajte šećer i otopljenu čokoladu. Odvojite žumanca od belanca, pa belanca ulupajte u čvrst sneg.  Dodajte jedno po jedno žumance i ulupani sneg od belanaca. Fil sipajte u kalup pa ostavite u frižideru preko noći. Ukrasite umućenom slatkom pavlakom i čokoladom. Prijatno!

Komentari (0)

Loading