NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
Za podlogu
- 300 g čokoladnog keksa
- rum
- 100 g putera
Za krem
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 200 g čokolade za kuvanje
- 7 jaja
Za ukrašavanje
- 125 ml slatke pavlake
- čokolada
Priprema
Mleveni keks prelijte otopljenim puterom pa dodajte rum. Smesu utisnite u kalup i ostavite u frižideru. Otopite čokoladu na pari. Mutite puter pa dodajte šećer i otopljenu čokoladu. Odvojite žumanca od belanca, pa belanca ulupajte u čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance i ulupani sneg od belanaca. Fil sipajte u kalup pa ostavite u frižideru preko noći. Ukrasite umućenom slatkom pavlakom i čokoladom. Prijatno!
Možda vas zanima:
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
RUM TORTA Neodoljiva poslastica koja se pravi brzo i lako, prste da poližete
Ako želite da napravite tortu ali nemate vremena, imamo predlog za vas. Napravite rum tortu sa keksom, topi se u ustima a gotova je začas.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)