TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
Potopite u slanu vodu
Ako želite da piletina bude ukusna i sočna, potopite je u slanu vodu.
Začini
Za savršenu aromu, uvaljajte piletinu u mešavinu crnog bibera, peršuna, crnog i belog luka, muskantnog oraščića i začinske paprike.
Tapkanje ubrusom pre pohovanja
Jako je važno da pre pohovanja piletinu istapkate ubrusom da bi se skinuo višak tečnosti.
Prženje mesa
Pržite piletinu da lepo porumeni sa jedne strane, pa je tek onda prevrnite. Videćete i sami da se fino odvaja od tiganja kad dobije zlatnu koricu, zato najbolje da je samo jednom prevrnete.
Zagrejan tiganj i poklopac
Ne treba da pržite u mnogo dubokom tiganju, ali treba da bude zagrejan. Dok pržite meso, obavezno poklopite tiganj.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)