BANANA HLEB Hrskav spolja, a sočan iznutra, kao osmišljen za uživanje

Ivana Pavlović

09:15

Sezonski recepti 0

Za savršen početak dana, ukusan i aromatičan.

banana hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 130 g kikiriki butera
  • 120 g šećera 
  • 180 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičica soli
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 2 jaja
  • 2 prezrele banane
  • 80 g grčkog jogurta
  • šaka kikirikija

Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, sodu bikarbonu. Umutite jaja, dodajte šećer i dobro umutite, pa dodajte pasirane banane, grčki jogurt, kikiriki buter i ulje. Energično mutiti dok smesa ne postane glatka. Ovu smesu dodajte suvim sastojcima, dodajte šaku kikirikija i sve dobro sjedinite. Testo preručite u modlu za hleb, pa ga pecite na 180 stepeni oko 35 minuta i ostavite ga da se dobro ohladi.

 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading