BANANA HLEB Hrskav spolja, a sočan iznutra, kao osmišljen za uživanje
Za savršen početak dana, ukusan i aromatičan.
Potrebno je
- 130 g kikiriki butera
- 120 g šećera
- 180 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičica soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 2 jaja
- 2 prezrele banane
- 80 g grčkog jogurta
- šaka kikirikija
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, sodu bikarbonu. Umutite jaja, dodajte šećer i dobro umutite, pa dodajte pasirane banane, grčki jogurt, kikiriki buter i ulje. Energično mutiti dok smesa ne postane glatka. Ovu smesu dodajte suvim sastojcima, dodajte šaku kikirikija i sve dobro sjedinite. Testo preručite u modlu za hleb, pa ga pecite na 180 stepeni oko 35 minuta i ostavite ga da se dobro ohladi.
Možda vas zanima:
BANANA HLEB BOLJI OD SVAKOG KOLAČA A uspeva i potpunim početnicima
Sočan i neodoljiv, bićete oduševljeni.
BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)