BANANA HLEB Hrskav spolja, a sočan iznutra, kao osmišljen za uživanje
Za savršen početak dana, ukusan i aromatičan.
Potrebno je
- 130 g kikiriki butera
- 120 g šećera
- 180 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičica soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 2 jaja
- 2 prezrele banane
- 80 g grčkog jogurta
- šaka kikirikija
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, sodu bikarbonu. Umutite jaja, dodajte šećer i dobro umutite, pa dodajte pasirane banane, grčki jogurt, kikiriki buter i ulje. Energično mutiti dok smesa ne postane glatka. Ovu smesu dodajte suvim sastojcima, dodajte šaku kikirikija i sve dobro sjedinite. Testo preručite u modlu za hleb, pa ga pecite na 180 stepeni oko 35 minuta i ostavite ga da se dobro ohladi.
Možda vas zanima:
BANANA HLEB BOLJI OD SVAKOG KOLAČA A uspeva i potpunim početnicima
Sočan i neodoljiv, bićete oduševljeni.
BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)