LAZANJA SA SPANAĆEM Malo drugačija a mnogo ukusnija, nek zamiriše cela kuća
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 kg spanaća
- 250 g kora za lazanju
- čen belog luka
- 2 kašike maslaca
- 300 g svežeg sira
- 200 g kisele pavlake
- glavica crnog luka
- 150 g rendanog kačkavalja
- muskatni orah, biber, so
Priprema:
Na rastopljenom maslacu propržite sitno seckani crni i beli luk. Očistite i operite spanać, pa ga obarite u vreloj vodi. Zatim ga ocedite, iseckajte i pomešajte s lukom. Začinite muskatnim orahom, posolite i pobiberite. Sir pomešajte s pavlakom, pa posolite i pobiberite. U dobro namašćen pleh naizmenično ređajte kore, spanać i sos sa sirom. Završite sosom. Pospite kačkavaljem i pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
Možda vas zanima:
LAZANJA ZA POLA SATA Nema kuvanja kora, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna i slasna, ukućani će biti oduševljeni.
IVANOVA LAZANJA SOČNIJA OD ONE KLASIČNE Za sve prilike, prste da poližete
Napravite ovo sočno jelo po receptu Ivana Radomirovića iz Paraćina
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
LAZANJA IZ TIGANJA Nema gomile prljavih sudova, a ukus isti kao da ste je spremali satima
Ako volite klasičnu lazanju volećete i ovu našu. Potrebno je manje vremena za pripremu a ukus je još bolji. Dodajte bešamel sos ili neki drugi i uživajte u svakom novom zalogaju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)