PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 4 komada pilećih prsa
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 4 kašike ulja
- 1 kašika jogurta
- 2 kašike senfa
Priprema
Prerežite pileća prsa na po 2 šnicle. Dodajte začine i dobro izmešajte. Dodajte jogurt, senf, ulje i promešajte. Poklopite i ostavite bar sat vremena u frižideru, a najbolje preko noći. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni, ali na polovini pečenja okrenite jednom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli
Samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)