PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
![piletina senf](/data/images/2023-02-03/45708_piletina-shutterstock-52761837cf8835bf7f5b_f.jpeg?timestamp=1715551200)
Potrebno je
- 4 komada pilećih prsa
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 4 kašike ulja
- 1 kašika jogurta
- 2 kašike senfa
Priprema
Prerežite pileća prsa na po 2 šnicle. Dodajte začine i dobro izmešajte. Dodajte jogurt, senf, ulje i promešajte. Poklopite i ostavite bar sat vremena u frižideru, a najbolje preko noći. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni, ali na polovini pečenja okrenite jednom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![piletina u kari sosu](/data/images/2024-06-13/90646_shutterstock-2360173319_f.jpg)
PILETINA U KARI SOSU Pikantna rapsodija ukusa pravi je raj za nepca, a meso se lepi za prste
Aromatično jelo za one koji vole začinjeno i prave gurmane.
![piletina sa 4 vrste sira](/data/images/2024-05-29/89137_piletina-sa-4-vrste-sira_f.jpg)
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Sočno jelo za sva vremena i prilike, ukusno i slasno
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim.
![piletina u paradajz sosu](/data/images/2024-05-28/89000_shutterstock-1592902339_f.jpg)
PILETINA U PARADAJZ SOSU Nepogrešiva kombinacija ukusa, a prija svima bez greške
Fenomenalan obrok za sva vremena i prilike.
![pileći medaljoni](/data/images/2024-05-08/87178_pileci-medaljoni_f.jpg)
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
![bolonjeze sos](/data/images/2024-06-21/91639_bolonjeze-sos_f.jpg)
SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
![nugat torta](/data/images/2024-06-21/91632_nugat-torta-2_f.jpg)
NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
![zapečene makarone sa sirom](/data/images/2024-06-21/91629_makarone-sa-sirom_f.jpg)
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo skupog ukusa koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
![spanakopita](/data/images/2024-06-21/91628_spanakopita_f.jpg)
SPANAKOPITA BOLJA OD KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za prave gurmane
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
![vanilice](/data/images/2024-06-21/91625_vanilice-1_f.jpg)
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)