PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

piletina senf
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 komada pilećih prsa
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika jogurta
  • 2 kašike senfa

Priprema

Prerežite pileća prsa na po 2 šnicle. Dodajte začine i dobro izmešajte. Dodajte jogurt, senf, ulje i promešajte. Poklopite i ostavite bar sat vremena u frižideru, a najbolje preko noći. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni, ali na polovini pečenja okrenite jednom. Bon appetit!

 

 

 

 


 

Možda vas zanima:

bolonjeze sos

SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić

19:00

23 jun, 2024

Sezonski recepti

Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.

Komentari (0)

Loading