PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

piletina senf
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 komada pilećih prsa
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika jogurta
  • 2 kašike senfa

Priprema

Prerežite pileća prsa na po 2 šnicle. Dodajte začine i dobro izmešajte. Dodajte jogurt, senf, ulje i promešajte. Poklopite i ostavite bar sat vremena u frižideru, a najbolje preko noći. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni, ali na polovini pečenja okrenite jednom. Bon appetit!

 

 

 

 


 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading