AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.

američka pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g brašna
  • 225 g hladnog putera 
  • 100 ml hladne vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 6-8 jabuka 
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašika soka od limuna
  • 3 kašike gustina ili brašna
  • 1 kašičica začina (cimet, muskatni oraščić, mleveni đumbir)

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte brašno, puter, vodu, so i šećer pa zamesite testo. Podelite ga na 2 dela, umotajte u providnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. Zasebno pomešajte jabuke, šećer, limunov sok, brašno i začine. Polovinu testa razvucite oklagijom i prebacite u pleh za pečenje obložen pek papirom. Preko stavite fil od jabuka pa preko naseckane kockice putera. Drugu razvučenu polovinu testa prebacite preko fila. Zasecite koru da ne bi pukla tokom pečenja. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni pa smanjite na 170 stepeni i pecite još 40 minuta. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading