PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
Potrebno je
- 2 pileća bela mesa
- 100 g sitnog sira
- 100 g kuvanog spanaća
- 2 čena belog luka
- 100 g dimljene slanine
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
- biber, so
Priprema:
Meso izlupajte čekićem da bude tanko. Pomešajte sir, sitno iseckan beli luk, peršun, iseckan blanširan spanać. Dodajte so i biber po ukusu. Slaninu isecite na kockice i malo prodinstajte, pa dodajte u smesu od spanaća. Nafilujte svaki komad mesa i urolajte. Probodite čačkalicom kroz sredinu kako se ne bi raspalo za vreme prženja. Pržite na zagrejanom ulju sa svih strana dok meso ne dobije smeđu boju. Kad se ohladi, isecite na šnite. Prijatno!
Možda vas zanima:
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
PUNJENO BELO MESO SA PAPRIKAMA Gurmanski specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Slasno i sočno jelo držaće vas dugo sitim.
BELO MESO SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Aromatično i slasno jelo, za pravo uživanje
Sočno jelo u drugačijem sosu, za prave gurmane.
PUNJENO BELO MESO Sočno i slasno, pravi raj za nepca, meso se lepi za prste
Ovaj fenomenalni ručak držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
OČISTITE DRVENU DASKU ZA SEČENJE Biće kao nova, a sitne linije će nestati kao rukom odnešene
Na jednostavan način očistite dasku, sijaće se kao nova, a znaćete da je bezbedna za upotrebu.
KRAMBL SA JABUKAMA Mirisni desert kao izmišljen za jesen, a popravlja dan u trenu
Mrvičasti, sočni desert raspametiće i one koji ne vole jabuke.
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
DOMAĆA KREMPITA Budi uspomene na dane detinjstva i bakinu kuhinju, a topi se u ustima
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)