FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je
Možda vas zanima:

FOKAČA OD RAŽANOG BRAŠNA Sa čeri paradajzom, ovakvu do sada niste jeli
Sočna i mekana, prste da poližete.

SOČNA PUNJENA FOKAČA Po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, biće nikad ukusnija
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

FOKAČA Aromatična italijanska pogača koja ide uz sve, ukusa koji priča priče
Pljosnata pogača koja se ukrašava začinskim biljem i maslinama, uzećete parče više.

FOKAČA Italijanska pogača mami osmeh na lice, kao izmišljena za uživanje
Neodoljivo sočna, pravićete stalno.
- 450 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 250 ml mlake vode
- 3 kašike maslinovog ulja
Još:
- 2 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica suvog ruzmarina
- 1 kašičica morske soli
- masline
Priprema
Sjedinite brašno, kvasac, so i šećer, pa dodajte 3 kašike ulja i s mlakom vodom zamesite testo. Podmažite pleh, pa testo razvucite i prekrijte streč folijom. Ostavite da stoji sat vremena. Zatim zagrejte 50 ml ulja da bude mlako, pa u to dodajte ruzmarin i sitno seckan beli luk. Prelijte preko testa, pa prstima napravite mala udubljenja. Ostavite da stoji još petnaest minuta, a onda u testo utisnute masline i pospite morskom solju. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

VEĆE PRAVNOG FAKULTETA UB: Nije glasalo o izjašnjavanju studenata o daljoj nastavi
UDALA SAM SE DA ME NE BI UHAPSILI! Velika ispovest Dare Bubamare, progovorila i o aferi sa intimnim slikama: Dala sam mu 100.000 evra...

RJABKOV O TRAMPU I NATO: Moskva ne veruje u mogućnost da SAD napuste Alijansu

BEZ NAVIJAČA: Valensija neće prodavati ulaznice za meč protiv Hapoela

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

RAT U UKRAJINI: Teške borbe za Demidovku se nastavljaju: Ruske snage istjeruju VSU; VSU izgubio više od 1300 vojnika za dan (MAPA/VIDEO)

TREBINjE DOBILO POŠTANSKU MARKU: Simboli koji će obići svet

"FRANCUZI BI TREBALO DA RAZMIŠLjAJU O ŠESTOJ REPUBLICI" Medvedev nakon presude Marin le Pen

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
Komentari (0)