GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.

1. Ostavljate ih napolju
Ako držite kore na sobnoj temperaturi dovešćete do toga da pita bude gumenasta.
2. Ne pokrivate kore
Kore koje ne koristite držite pokrivene mokrom krpom, da se ne bi isušile.
3. Radite sa mokrim rukama
Trebalo bi da radite sa suvim korama. Takođe nemojte da pobrašnjavate radnu površinu.
4. Ne koristite masnoću
Obavezno poprskajte svaku koru uljem da bi pita bila ukusna.
5. Ne sečete je pre pečenja
Ovo je potrebno da bi tokom pečenja iz pite kroz rezove izlazio višak pare.
6. Stavljate u nezagrejanu rernu
Rerna neka se zagreva dok vi slažete pitu, na taj način kore neće predugo stajati na sobnoj temperaturi.

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

PRONAĐEN ILIJA (12) Otac potvrdio, evo u kakvom je stanju dečak iz Zemun polja

ANTO RADELjIĆ: "Jarčevi" u sprintu

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

TUGA: Preminuo legendarni jugoslovenski atletičar

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?
MAKRON GLAVNI EVROPSKI PREGOVARAČ S PUTINOM: Francuski predsednik ostavio otvorene diplomatske kanale sa Moskvom duže od bilo kojeg svetskog lidera

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.

POHOVANI KARFIOL Savršeno predjelo, samo dodajte prilog po želji
Bićete oduševljeni koliko je ukusno.

POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.

KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za prave gurmane
Dodajte sos ili prilog po želji.
Komentari (0)