GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
1. Ostavljate ih napolju
Ako držite kore na sobnoj temperaturi dovešćete do toga da pita bude gumenasta.
2. Ne pokrivate kore
Kore koje ne koristite držite pokrivene mokrom krpom, da se ne bi isušile.
3. Radite sa mokrim rukama
Trebalo bi da radite sa suvim korama. Takođe nemojte da pobrašnjavate radnu površinu.
4. Ne koristite masnoću
Obavezno poprskajte svaku koru uljem da bi pita bila ukusna.
5. Ne sečete je pre pečenja
Ovo je potrebno da bi tokom pečenja iz pite kroz rezove izlazio višak pare.
6. Stavljate u nezagrejanu rernu
Rerna neka se zagreva dok vi slažete pitu, na taj način kore neće predugo stajati na sobnoj temperaturi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)