GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
1. Ostavljate ih napolju
Ako držite kore na sobnoj temperaturi dovešćete do toga da pita bude gumenasta.
2. Ne pokrivate kore
Kore koje ne koristite držite pokrivene mokrom krpom, da se ne bi isušile.
3. Radite sa mokrim rukama
Trebalo bi da radite sa suvim korama. Takođe nemojte da pobrašnjavate radnu površinu.
4. Ne koristite masnoću
Obavezno poprskajte svaku koru uljem da bi pita bila ukusna.
5. Ne sečete je pre pečenja
Ovo je potrebno da bi tokom pečenja iz pite kroz rezove izlazio višak pare.
6. Stavljate u nezagrejanu rernu
Rerna neka se zagreva dok vi slažete pitu, na taj način kore neće predugo stajati na sobnoj temperaturi.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)