GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
1. Ostavljate ih napolju
Ako držite kore na sobnoj temperaturi dovešćete do toga da pita bude gumenasta.
2. Ne pokrivate kore
Kore koje ne koristite držite pokrivene mokrom krpom, da se ne bi isušile.
3. Radite sa mokrim rukama
Trebalo bi da radite sa suvim korama. Takođe nemojte da pobrašnjavate radnu površinu.
4. Ne koristite masnoću
Obavezno poprskajte svaku koru uljem da bi pita bila ukusna.
5. Ne sečete je pre pečenja
Ovo je potrebno da bi tokom pečenja iz pite kroz rezove izlazio višak pare.
6. Stavljate u nezagrejanu rernu
Rerna neka se zagreva dok vi slažete pitu, na taj način kore neće predugo stajati na sobnoj temperaturi.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)