POSNE PUNJENE TIKVICE Ni malo ne zaostaju za onim mrsnim, a pravi su raj za nepca
Sočne i ukusne, najbolje stavite odmah duplu meru.
![punjene tikvice](/data/images/2024-05-22/88401_shutterstock-2167829953_f.jpg?timestamp=1716328800)
Potrebno je
- 1 kg tikvica
- 5 komada čeri paradajza
- 3 supene kašike pirinča
- 500 ml paradajz soka
- mirođija
- so
- biber
- glavica crnog luka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštite i izdubite tikvice. Isecite luk pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte seckan čeri paradajz, unutrašnjost tikvica i oprani pirinač. Posolite i pobiberite. Zatim začinite mirođijom. Pripremljenim filom punite tikvice. U vatrostalnu činiju poređajte punjene tikvice pa prelijte paradajz sokom, a potom i čašom vode. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
![trigona](/data/images/2024-06-21/91618_trigona_f.jpg)
TRIGONA Grčki desert koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Slatkiš koji se pojede za tren oka, za prave sladokusce.
![stifado](/data/images/2024-06-21/91617_stifado_f.jpg)
OMILJENA SLANA JELA IZ GRČKE Idealna za vruće letnje dane, a imaćete osećaj kao da ste na moru
Musaka, stifado, pasticio ili kleftiko, šta god da odaberete, nećete da pogrešite.
![brusketi](/data/images/2024-06-21/91619_brusketi-2_f.jpg)
BRUSKETI Sočni italijanski zalogaajčići idealni za brzi doručak ili užinu, kad nemate vremena
Hrskavi i slasni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
![pasta alfredo](/data/images/2024-06-21/91657_pasta-alfredo_f.jpg)
PASTA ALFREDO BOLJA OD ONE KLASIČNE Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
![posna šeherzada torta](/data/images/2024-06-21/91655_shutterstock-1216319767_f.jpg)
POSNA ŠEHERZADA TORTA Osetite čaroliju bajke iz 1001 noći u svakom zalogaju
Čarobna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)