TORTA OD ŠARGAREPE BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepogrešiva kombinacija za ukus koji se pamti

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva poslastica, zdrava i ukusna, ukrasiće svaku svečanu trpezu.

torta od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g sitno narendane šargarepe
  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 100 g seckanih oraha
  • 4 jaja
  • 250 ml ulja
  • 1 kesica cimeta
  • 1 prašak za pecivo

Za fil

  • 400 g krem sira
  • 300 ml kisele pavlake
  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g putera
  • 1 pomorandža

Priprema:
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i cimet. Dodajte ulje i jedno po jedno jaje sve vreme muteći mikserom najmanjom brzinom. Dodajte orahe i šargarepu i kratko mutite da se sve sjedini. Od dobijene smese ispecite tri kore. Pecite ih u podmazanom plehu 40-50 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za fil, penasto umutite puter sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite. Dodajte pavlaku i sok od pomorandže i mutite da se svi sastojci spoje. Nafilujte kore i celu tortu okolo. Po želji ukrasite orasima. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading