TORTA OD ŠARGAREPE BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepogrešiva kombinacija za ukus koji se pamti
Neodoljiva poslastica, zdrava i ukusna, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Potrebno je
- 400 g sitno narendane šargarepe
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 100 g seckanih oraha
- 4 jaja
- 250 ml ulja
- 1 kesica cimeta
- 1 prašak za pecivo
Za fil
- 400 g krem sira
- 300 ml kisele pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 150 g putera
- 1 pomorandža
Priprema:
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, šećer i cimet. Dodajte ulje i jedno po jedno jaje sve vreme muteći mikserom najmanjom brzinom. Dodajte orahe i šargarepu i kratko mutite da se sve sjedini. Od dobijene smese ispecite tri kore. Pecite ih u podmazanom plehu 40-50 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Za fil, penasto umutite puter sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite. Dodajte pavlaku i sok od pomorandže i mutite da se svi sastojci spoje. Nafilujte kore i celu tortu okolo. Po želji ukrasite orasima. Prijatno!
Možda vas zanima:
SAHER TORTA Najpoznatija austrijska čokoladna torta nastala 1832 godine, za sve svečanosti
Osmislio je 1832.godine Franc Zaher za kneza Meternika u Beču.
HILANDAR TORTA Čuvena poslastica sa Svete Gore, kremasta i preukusna, u savršenom čokoladnom spoju
Recept star više vekova, za poslasticu koja se ne odbija.
NEGRE TORTA Omiljena kolumbijska poslastica koja se smaže za tren oka, a rum joj daje poseban šmek
Očaravajuća čokoladna poslastica za sve svečane prilike.
NAPOLEON TORTA Kraljevska poslastica od koje će vam krenuti voda na usta, idealna za vrele letnje dane
Očaravajuća torta skupog ukusa, za one izbirljive.
KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Sočna i slasna, a smaže se za tren oka, prste da poližete
Nedoljiva salata krepi dušu i telo, a pravi se za tren oka.
GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalan slatkiš pojede se začas.
AKO VOLITE LAZANJE OVU ČORBU ĆETE OBOŽAVATI Lazanja supa krepi organizam u trenu, za prave gurmane
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
TARTIFLET SA SLANINOM I KROMPIROM Jelo sa francuskih Alpa koje osvaja na prvi zalogaj, a specijalitet bez premca
Ime je dobio od arapske reči „tartifla“, što znači krompir, a jelo potiče iz 18. veka
KAČKAVALJ ŠNICLE SOČNIJE NEGO ONE KLASIČNE Obrok za pamćenje koji uspeva i početnicima
Šnicle na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)