NAJSOČNIJI BATACI Sa belim lukom, medom ili paradajz sosom, meso se lepi za prste
Koje god da izaberete, nećete da pogrešite.
![bataci](/data/images/2024-05-27/88934_bataci-sa-medom_f.jpg?timestamp=1716760800)
S belim lukom i parmezanom
Sastojci:
4 pileća bataka sa karabatakom
veza peršuna
100 g prezli
40 g parmezana
5 čenova belog luka
2 dl belog vina
ulje, so
Priprema:
Batake začinite, uvaljajte ih u prezle i poređajte u vatrostalnu činiju. Pospite ih seckanim belim lukom, peršunom i parmezanom, prelijte uljem i belim vinom, pa prekrijte folijom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko sat vremena. Desetak minuta pred kraj sklonite foliju, pa ostavite batake da se lepo zapeku.
Sa medom
Sastojci:
5 pilećih bataka bez karabataka
40 g putera
sok od 1 limuna
50 g meda
2 čena belog luka
so, biber
2 kašičice crvene mlevene paprike.
Priprema:
U šerpu stavite puter, sok od limuna, med i seckani beli luk, a onda sve stavite na ringlu i kuvajte pet minuta. Batake začinite solju, biberom i mlevenom paprikom, stavite ih u pleh, prelijte ih sosom od meda i limuna, pa prekrijte folijom. Pecite ih oko 30 minuta na 200 stepeni. Sklonite foliju i zapecite još desetak minuta.
U paradajz sosu
Sastojci:
4 pileća bataka sa karabatacima
so, biber
2 kašike putera
Ulje
200 g crnog luka
2 šargarepe
2 paprike
4 ljute papričice
2 čena belog luka
500 g svežeg paradajza ili konzerva paradajz pelata
po prstohvat ruzmarina, šaka crnih maslina, karanfilića
Priprema:
Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i puteru desetak minuta da dobije finu koricu. Izvadite meso, pa u istoj masnoći prodinstajte seckani crni luk, seckanu šargarepu, beli luk i seckanu papriku, pa kada povrće malo omekša, dodajte paradajz. Začinite, vratite meso, pa krčkajte oko 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Pred kraj dodajte masline. Batake poslužite uz pire od krompira ili pirinač.
Pohovani u kornfleksu
Sastojci:
5 bataka
250 ml mleka
200 g kukuruznog brašna
200 g kornfleksa
pola kocke za supu
2 jajeta
100 g prezli
Priprema
Batake dobro osušite. Pomešajte brašno sa mrvljenom kockom za supu. Umutite jaja s mlekom. Batake umočite u jaja, pa u brašno, opet u jaja i na kraju u kornfleks. Pržite ih u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu i hrskavu koricu.
![kikiriki salata sa šunkom](/data/images/2024-06-17/91093_shutterstock-1206914119_f.jpg)
KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Sočna i slasna, a smaže se za tren oka, prste da poližete
Nedoljiva salata krepi dušu i telo, a pravi se za tren oka.
![galete](/data/images/2024-06-17/91127_galeta_f.jpg)
GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalan slatkiš pojede se začas.
![lazanja supa](/data/images/2024-06-17/91091_shutterstock-1560393176_f.jpg)
AKO VOLITE LAZANJE OVU ČORBU ĆETE OBOŽAVATI Lazanja supa krepi organizam u trenu, za prave gurmane
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
![tartiflet](/data/images/2023-01-11/43818_jednostavantartiflet-1564431712_f.jpg)
TARTIFLET SA SLANINOM I KROMPIROM Jelo sa francuskih Alpa koje osvaja na prvi zalogaj, a specijalitet bez premca
Ime je dobio od arapske reči „tartifla“, što znači krompir, a jelo potiče iz 18. veka
![kačkavalj šnicle](/data/images/2024-06-17/91087_kackavalj-snicle_f.jpg)
KAČKAVALJ ŠNICLE SOČNIJE NEGO ONE KLASIČNE Obrok za pamćenje koji uspeva i početnicima
Šnicle na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)