VOJVOĐANSKI BATACI SA VIŠNJAMA U savršenoj mesno-kiselkastoj harmoniji ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Napravite batake na vojvođanski način. Slasni su, hrskavi, a meso se lepi za prste.

vojvođanski bataci
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg pilećih bataka
  • 400 g višanja
  • malo cimeta
  • soli po ukusu
  • malo šećera
  • 100 ml kisele pavlake
  • 2 kašike gustina
  • so, biber

Priprema

Batake začinite po ukusu, pa ih ispržite na tiganju. U drugu šerpicu stavite višnje, cimet, so, šećer, nalijte vodom toliko da se prekriju višnje i stavite da se kuva. Dok se višnje kuvaju (5 min), sjedinite pavlaku sa gustinom i sipajte u kuvane višnje, dok se sos ne zgusne do željene gustine. Ako je sos gust, dodajte malo vode. Sos malo prelijte preko bataka i uživajte u prelivenom slatko-kiselkastom ukusu.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading