VOJVOĐANSKI BATACI SA VIŠNJAMA U savršenoj mesno-kiselkastoj harmoniji ukusa
Napravite batake na vojvođanski način. Slasni su, hrskavi, a meso se lepi za prste.
Potrebno je
- 1 kg pilećih bataka
- 400 g višanja
- malo cimeta
- soli po ukusu
- malo šećera
- 100 ml kisele pavlake
- 2 kašike gustina
- so, biber
Priprema
Batake začinite po ukusu, pa ih ispržite na tiganju. U drugu šerpicu stavite višnje, cimet, so, šećer, nalijte vodom toliko da se prekriju višnje i stavite da se kuva. Dok se višnje kuvaju (5 min), sjedinite pavlaku sa gustinom i sipajte u kuvane višnje, dok se sos ne zgusne do željene gustine. Ako je sos gust, dodajte malo vode. Sos malo prelijte preko bataka i uživajte u prelivenom slatko-kiselkastom ukusu.
Možda vas zanima:
BRAZILSKI BATAČIĆI Sočni i hrskavi, prste da poližete
Brazilski batačići su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave u takvom obliku.
PAŽLJIVO BIRAN RECEPT Napravite pileće batake u paradajz sosu
Prste da poližete!
ZA LJUBITELJE PIKANTNOG Pileći bataci se lepe za prste
Neodoljivog su ukusa.
BUKVALNO SE LEPI ZA PRSTE Bataci u medu je pravi ručak za celu porodicu
Prosto je i jednostavno.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)