VOJVOĐANSKI BATACI SA VIŠNJAMA U savršenoj mesno-kiselkastoj harmoniji ukusa
Napravite batake na vojvođanski način. Slasni su, hrskavi, a meso se lepi za prste.
Potrebno je
- 1 kg pilećih bataka
- 400 g višanja
- malo cimeta
- soli po ukusu
- malo šećera
- 100 ml kisele pavlake
- 2 kašike gustina
- so, biber
Priprema
Batake začinite po ukusu, pa ih ispržite na tiganju. U drugu šerpicu stavite višnje, cimet, so, šećer, nalijte vodom toliko da se prekriju višnje i stavite da se kuva. Dok se višnje kuvaju (5 min), sjedinite pavlaku sa gustinom i sipajte u kuvane višnje, dok se sos ne zgusne do željene gustine. Ako je sos gust, dodajte malo vode. Sos malo prelijte preko bataka i uživajte u prelivenom slatko-kiselkastom ukusu.
Možda vas zanima:
SOČNI BATACI U PARADAJZ SOSU Nema ko ih ne voli, a meso se lepi za prste
Brzi ručak u kome će cela porodica uživati.
BATACI SA SENFOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Aromatični i pikantni, a meso se lepi za prste
Sočni i slasni, ukusa koji se pamti.
BATACI U LISNATOM TESTU Gastronomski užitak u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BATACI U PARADAJZ SOSU Ručak gotov očas posla koji će porodica obožavati, u savršenom spoju ukusa
Sočni i slasni, a meso se lepi za prste.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)