PILETINA U PARADAJZ SOSU Nepogrešiva kombinacija ukusa, a prija svima bez greške
Fenomenalan obrok za sva vremena i prilike.
Potrebno je
- 500 g pilećih grudi
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 250 ml soka od pardajza
- 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
- malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
- so i biber po ukusu
- 2 kašike ulja
- 1 šolja vode
Priprema
Seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi, sve dok ne postane staklast. Dodajte sečen beli luk i pržite još jedan minut. Zatim dodajte sečenu piletinu i mlevenu začinsku papriku. Dinstajte dok ne promeni boju, pa sipajte sok od paradajza i vodu. Stavite poklopac i ostavite da se krčka sve dok piletina ne omekša. Dodajte ljutu papričicu i bosiljak. Dodajte so i biber. Krčkajte dok sos ne postane gust. Dekorišite seckanim peršunom. Služite piletinu uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice
Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.
PILETINA U KARI SOSU Pikantna rapsodija ukusa pravi je raj za nepca, a meso se lepi za prste
Aromatično jelo za one koji vole začinjeno i prave gurmane.
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Sočno jelo za sva vremena i prilike, ukusno i slasno
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BELI EGIPAT Poslastica bez konkurencije koje se pojede u trenu, dekorativna i očaravajuća
Bogata torta sa žutim i belim filom osvojiće i one koji ne vole slatko.
POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom
Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.
LISTIĆI Mačvansko jelo od samo 4 sastojka, jeftino, preukusno i izadašno
Možete da ih jedete samostalno ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
KROFNE PUNJENE JAGODAMA I ŠLAGOM Još slađe nego one klasične, a mekane kao duša
Ako volite klasične krofne, ove ćete obožavati.
AKO KUVATE PASULJ OVAKO BIĆE PRESLAN ILI NEUKUSAN 10 najčešćih greški i kako da ih rešite
Ako predugo kuvate pasulj ili ga kratko potapate biće neukusan.
Komentari (0)