PILETINA U PARADAJZ SOSU Nepogrešiva kombinacija ukusa, a prija svima bez greške

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan obrok za sva vremena i prilike.

piletina u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećih grudi
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća čena belog luka
  • 250 ml soka od pardajza
  • 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
  • malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 1 šolja vode

Priprema

Seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi, sve dok ne postane staklast. Dodajte sečen beli luk i pržite još jedan minut. Zatim dodajte sečenu piletinu i mlevenu začinsku papriku. Dinstajte dok ne promeni boju, pa sipajte sok od paradajza i vodu. Stavite poklopac i ostavite da se krčka sve dok piletina ne omekša. Dodajte ljutu papričicu i bosiljak. Dodajte so i biber. Krčkajte dok sos ne postane gust. Dekorišite seckanim peršunom. Služite piletinu uz prilog po želji. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

piletina sa breskvama

SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice

19:00

16 jun, 2024

Sezonski recepti

Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.

Komentari (0)

Loading