KREMASTA PILETINA SA PAVLAKOM Klasik bez premca ukusa koji se pamti, za sve prilike

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, zato najbolje stavite duplu meru.

piletina sa pavlakom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 4 jaja
  • 400 g kisele pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g ulja
  • 200 g vode

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite pileće meso na šnicle pa dodajte suvi biljni začin. Polovinu ulja sipate u tiganj, pa pržite meso do zlatno žute boje. Onda ga ređajte u vatrostalnu činiju. Zasebno umutite jaja pa dodajte kiselu pavlaku. Sjedinite sastojke. Prelijte meso pripremljenom smesom pa naređajte preko kačkavalj. Sipajte ostatak ulja i vodu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Piletinu sa pavlakom služite toplu uz prilog po želji. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading