KREMASTA PILETINA SA PAVLAKOM Klasik bez premca ukusa koji se pamti, za sve prilike
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, zato najbolje stavite duplu meru.
![piletina sa pavlakom](/data/images/2024-05-23/88505_shutterstock-1084022585_f.jpg?timestamp=1716415200)
Potrebno je
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 4 jaja
- 400 g kisele pavlake
- 200 g kačkavalja
- 100 g ulja
- 200 g vode
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite pileće meso na šnicle pa dodajte suvi biljni začin. Polovinu ulja sipate u tiganj, pa pržite meso do zlatno žute boje. Onda ga ređajte u vatrostalnu činiju. Zasebno umutite jaja pa dodajte kiselu pavlaku. Sjedinite sastojke. Prelijte meso pripremljenom smesom pa naređajte preko kačkavalj. Sipajte ostatak ulja i vodu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Piletinu sa pavlakom služite toplu uz prilog po želji. Bon appetit!
![bolonjeze sos](/data/images/2024-06-21/91639_bolonjeze-sos_f.jpg)
SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
![nugat torta](/data/images/2024-06-21/91632_nugat-torta-2_f.jpg)
NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
![zapečene makarone sa sirom](/data/images/2024-06-21/91629_makarone-sa-sirom_f.jpg)
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo skupog ukusa koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
![spanakopita](/data/images/2024-06-21/91628_spanakopita_f.jpg)
SPANAKOPITA BOLJA OD KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za prave gurmane
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
![vanilice](/data/images/2024-06-21/91625_vanilice-1_f.jpg)
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)