KREMASTA PILETINA SA PAVLAKOM Klasik bez premca ukusa koji se pamti, za sve prilike
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, zato najbolje stavite duplu meru.
![piletina sa pavlakom](/data/images/2024-05-23/88505_shutterstock-1084022585_f.jpg?timestamp=1716415200)
Potrebno je
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 4 jaja
- 400 g kisele pavlake
- 200 g kačkavalja
- 100 g ulja
- 200 g vode
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite pileće meso na šnicle pa dodajte suvi biljni začin. Polovinu ulja sipate u tiganj, pa pržite meso do zlatno žute boje. Onda ga ređajte u vatrostalnu činiju. Zasebno umutite jaja pa dodajte kiselu pavlaku. Sjedinite sastojke. Prelijte meso pripremljenom smesom pa naređajte preko kačkavalj. Sipajte ostatak ulja i vodu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Piletinu sa pavlakom služite toplu uz prilog po želji. Bon appetit!
![bela čorba](/data/images/2024-06-14/90768_kafanska-corba_f.jpg)
BELA ČORBA Donosimo vam originalni kafanski recept, a pomera granice dobrog ukusa
Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.
![crveno sočivo sa povrćem](/data/images/2024-06-14/90758_crveno-socivo_f.jpg)
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
![prženje krompira](/data/images/2024-06-14/90785_shutterstock-1914688687_f.jpg)
DODAJTE OVO KADA PRŽITE KROMPIR Proveren trik kako da ispadne sočan i slasan
Dodajte ovaj sastojak kada pržite krompir, i iznnadićete se razlikom u ukusu.
![brioš](/data/images/2024-06-14/90735_shutterstock-1550317496_f.jpg)
BRIOŠ Francuski slatki hleb mekan kao duša, a čokolada mu daje posebnu draž
Tradicionalni francuski hleb možete da pravite na razne načine, da mu dodate čokoladu ili ne, osvojiće sve koji ga budu probali.
![hilandar torta](/data/images/2024-06-14/90743_shutterstock-1537375148-1_f.jpg)
HILANDAR TORTA Čuvena poslastica sa Svete Gore, kremasta i preukusna, u savršenom čokoladnom spoju
Recept star više vekova, za poslasticu koja se ne odbija.
Komentari (0)