KREMASTA PILETINA SA PAVLAKOM Klasik bez premca ukusa koji se pamti, za sve prilike

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, zato najbolje stavite duplu meru.

piletina sa pavlakom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 4 jaja
  • 400 g kisele pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g ulja
  • 200 g vode

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite pileće meso na šnicle pa dodajte suvi biljni začin. Polovinu ulja sipate u tiganj, pa pržite meso do zlatno žute boje. Onda ga ređajte u vatrostalnu činiju. Zasebno umutite jaja pa dodajte kiselu pavlaku. Sjedinite sastojke. Prelijte meso pripremljenom smesom pa naređajte preko kačkavalj. Sipajte ostatak ulja i vodu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Piletinu sa pavlakom služite toplu uz prilog po želji. Bon appetit!

bolonjeze sos

SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić

19:00

23 jun, 2024

Sezonski recepti

Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.

Komentari (0)

Loading