GRIZ KOCKE BOLJE OD ONIH KLASIČNIH Jeftin slatkiš skupog ukusa koji se ne odbija
Slatkiš koji se pravi brzo i lako, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog.
Potrebno je
- 1 šolja vode
- 1 šolja šećera
- 2 kašike putera + 1 kašičica
- 2 kašike griza
- 1/2 šolje brašna
- 1 kašičica kardamoma u prahu
Priprema
Vodu i sirup pomešajte u šerpi, pa kuvajte dok tečnost ne proključa, uz neprestano mešanje. U jednoj posudi otopite puter, pa dodajte brašno i griz. Pomešajte da se sastojci sjedine. Pržite u tiganju 4 minuta, uz neprestano mešanje. Dodajte pripremljeni sirup pa kuvajte dok ne dobijete testo. Dodajte kardamom i kašičicu putera, pa mešajte i dalje. Smesu izlijte u kalup premazan puterom pa ravnomerno rasporedite. Pustite da se ohladi pa secite na kocke. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)