GRIZ KOCKE BOLJE OD ONIH KLASIČNIH Jeftin slatkiš skupog ukusa koji se ne odbija
Slatkiš koji se pravi brzo i lako, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog.
Potrebno je
- 1 šolja vode
- 1 šolja šećera
- 2 kašike putera + 1 kašičica
- 2 kašike griza
- 1/2 šolje brašna
- 1 kašičica kardamoma u prahu
Priprema
Vodu i sirup pomešajte u šerpi, pa kuvajte dok tečnost ne proključa, uz neprestano mešanje. U jednoj posudi otopite puter, pa dodajte brašno i griz. Pomešajte da se sastojci sjedine. Pržite u tiganju 4 minuta, uz neprestano mešanje. Dodajte pripremljeni sirup pa kuvajte dok ne dobijete testo. Dodajte kardamom i kašičicu putera, pa mešajte i dalje. Smesu izlijte u kalup premazan puterom pa ravnomerno rasporedite. Pustite da se ohladi pa secite na kocke. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)