GURMANSKA KROMPIR ČORBA Aromatična i slasna, a popravlja dan u trenu
Preukusna čorba od krompira, za one izbirljive.
Potrebno je
- 450 g seckane slanine
- 2 stabljike celera, iseckane na kockice
- 1 luk, seckani
- 3 čena belog luka, mlevena
- 8 krompira, oljuštenih i isečenih na kockice
- 500 ml pilećeg bujona, ili dovoljno da pokrije krompir
- 3 kašike putera
- 30 ml višenamenskog brašna
- 125 ml pavlake za kuvanje
- 3 kašičice seckanog svežeg peršuna
- soli i sveže mlevenog crnog bibera po ukusu
Priprema
Pripremite sve sastojke. Slaninu pecite u rerni na srednjoj temperaturi, 5 do 10 minuta, uz povremeno okretanje. Onda je ocedite na ubrusu. Ostavite četvrtinu šolje masti od slanine. U toj masti propržite crni luk i celer, oko 5 minuta, dok ne postane staklast. Dodajte beli luk pa pecite još 2 minuta. Ubacite i sečen krompir, pa pržite par minuta. Zatim vratite slaninu u tiganj i nalijte pileći bujon, da prekrije krompir. Stavite poklopac i dinstajte 15 do 20 minuta, sve dok krompir ne omekša. Otopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Brašno umutte, pa pržite uz neprestano mešanje, oko 2 minuta. Pavlaku za kuvanje i peršun umutite pa stavite da proključa, i kuvajte oko 5 minuta, uz neprestano mešanje. Mešavinu pavlake dodajte u mešavinu krompira, pa sve promešajte. Oko pola supe izblendajte u blenderu. Onda vratite u tiganj. Začinite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
GRUŽANSKA KROMPIR ČORBA Često je bila na meniju Titovog kuvara, a nema kom se neće svideti
Bićete oduševljeni ukusom.
JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.
KROMPIR ČORBA SA SLANINOM Slasna i gurmanska, prste da poližete
Fenomenalna i sočna, a slaninica daje poseban šmek.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)