GURMANSKA KROMPIR ČORBA Aromatična i slasna, a popravlja dan u trenu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Preukusna čorba od krompira, za one izbirljive.

gurmanska krompir čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 450 g seckane slanine
  • 2 stabljike celera, iseckane na kockice
  • 1 luk, seckani
  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 8 krompira, oljuštenih i isečenih na kockice
  • 500 ml pilećeg bujona, ili dovoljno da pokrije krompir
  • 3 kašike putera
  • 30 ml višenamenskog brašna
  • 125 ml pavlake za kuvanje
  • 3 kašičice seckanog svežeg peršuna
  • soli i sveže mlevenog crnog bibera po ukusu

Priprema

Pripremite sve sastojke. Slaninu pecite u rerni na srednjoj temperaturi, 5 do 10 minuta, uz povremeno okretanje. Onda je ocedite na ubrusu. Ostavite četvrtinu šolje masti od slanine. U toj masti propržite crni luk i celer, oko 5 minuta, dok ne postane staklast. Dodajte beli luk pa pecite još 2 minuta. Ubacite i sečen krompir, pa pržite par minuta. Zatim vratite slaninu u tiganj i nalijte pileći bujon, da prekrije krompir. Stavite poklopac i dinstajte 15 do 20 minuta, sve dok krompir ne omekša. Otopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Brašno umutte, pa pržite uz neprestano mešanje, oko 2 minuta. Pavlaku za kuvanje i peršun umutite pa stavite da proključa, i kuvajte oko 5 minuta, uz neprestano mešanje. Mešavinu pavlake dodajte u mešavinu krompira, pa sve promešajte. Oko pola supe izblendajte u blenderu. Onda vratite u tiganj. Začinite. Bon appetit!

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading