DODAJTE OVO U CRNI LUK KAD PRŽITE Kuvari tvrde da je jelo ukusnije 100 puta nego inače

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Dodajte ovaj sastojak kad pržite luk i osetite ogromnu razliku u ukusu.

prženje luka
Shutterstock

Dodajte šećer

Ako dodate prstohvat šećera u crni luk dok budete pržili, dodaće na ukusu. Ali, vodite računa da ne preterate sa količinom šećera, jer i to može da uništi ukus. Kad krenete da pržite luk, sipajte ulje u tiganj, dodajte komadić putera, pa seckani crni luk. Pospite šećerom. Jelo će da bude savršeno, a ukus neverovatan.

A ako želite da prilikom prženja luka ne usmrdite kuću, primenite ovaj savet

Prženje luka mnogim domaćicama stvara neprijatnost zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a i neretko celim domaćinstvom. Takođe, ima tendenciju da se "uvuče miris "u kosu i odeću, a tu je i često suzenje očiju. Potrebna je samo jedna namirnica i rešićete probleme, a vaš ručak će biti preukusan.

Zašto se širi neprijatan miris kada pržite luk?

Prilikom zagrevanja luka oslobađa se sumpor, koji ima jak i neprijatan miris.

Dodajte sodu bikarbonu

Kad pržite luk, obavezno u tiganj ili šerpu dodajte ravnu kašičicu sode bikarbone. Na više od pola kg crnog luka dodajte punu kašiku sode bikarbone, i nastavite normalno da dinstate. Soda bikarbona će takođe, da zgusne crni luk pa će se bolje variti. Ako pravite zapršku, možete da je preskočite jer će soda dati vašem jelu potrebnu gustinu.

 

 

Komentari (0)

Loading