SVI PRAVE OVU GREŠKU KADA DINSTAJU LUK Evo 1 saveta kako to da promenite

Ivana Pavlović

14:20

Sezonski recepti 0

Većina domaćica je nekada napravila ovu grešku a tako je lako ispraviti.

crni luk
Shutterstock

Predugim prženjem uništavate zdrave sastojke luka

Luk sadrži sastojke osetljive na toplotu, kao što je flavonoid kvercetin koji se njom aktivira, zato i treba da ga propržite ili ispečete. Ali ako preterate sa vremenom prženja, termička obrada će uništiti njegove zdrave sastojke. Nutricionisti smatraju da je optimalno vreme prženja luka 5 minuta. 

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading