POSNA KARAMEL TORTA BOLJA OD MRSNE Po receptu pevačice Zlate Petrović
Zlata Petrović, pevačica, osim talenta za pevanje, vrsna je domaćica, a njene đakonije niko ne odbija. Takav je i ovaj recept za posnu karamel-tortu, koja se topi u ustima i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za svoje recepte dobija brojne pohvale, a ukusnim jelima najviše se raduju njeni sinovi Jovan i Miki.
Sastojci:
250 g posnog keksa
200 g posnog margarina
3 pudinga od karamele
500 g banana
500 ml soka od breskve
200 g šećera
50 g prah-šećera
Priprema:
Skuvajte puding u soku od breskve, pa ga pustite da se ohladi. Penasto umutite margarin sa prah-šećerom. Kada se puding prohladi, dodajte ga margarinu, i to kašiku po kašiku uz konstantno mućenje mikserom. U topao sok potopite keks, pa ga ređajte na poslužavnik. Karamel-kremom premažite keks, pa preko poređajte kolutiće banane, zatim opet složite keks, pa fil i banana. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA KARAMEL TORTA Kremasta i izdašna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede
Fenomanalna poslastica, za sve ljubitelje karamele.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
BAKINA KARAMEL TORTA SA KIVIJEM Osvežava i sladi u isto vreme, a posna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)