DRUGAČIJI ROLAT Slano predjelo oboriće s nogu sve a ovo povrće mu je glavni sastojak
Fenomenalni rolat od šargarepe nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 6 belanaca
- malo soli
- 500 g šargarepe
- komadić putera ili malo ulja
- 3 žumanca
- 2 pune supene kašike brašna
- malo soli
Za punjenje promešati
- 280 g sira
- 200 g kisele pavlake
- trebaće vam još 6 tanko sečenih parčića šunke
- 1 čen belog luka
Priprema
Očistite i narendajte šargarepu pa je propržite na zagrejanom puteru. Povremeno mešajte. Belanca odvojite od žumanca, pa u belanca dodajte kašičicu soli i umutite u čvrst šne. U jednoj posudi pomešajte so, žumanca, brašno i prženu šargarepu. Podelite belanca na pola pa jednu polovinu dodajte šargarepi. Mešajte da se sastojci sjedine. Preručite smesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Uvijte rolat sa pek papirom pa ostavite da se prohladi. Pomešajte sir, pavlaku, šunku i luk, pa premažite rolat. Zarolajte i ostavite u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)