DRUGAČIJI ROLAT Slano predjelo oboriće s nogu sve a ovo povrće mu je glavni sastojak
Fenomenalni rolat od šargarepe nestaće sa stola odmah.

Potrebno je
Možda vas zanima:

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.

SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
- 6 belanaca
- malo soli
- 500 g šargarepe
- komadić putera ili malo ulja
- 3 žumanca
- 2 pune supene kašike brašna
- malo soli
Za punjenje promešati
- 280 g sira
- 200 g kisele pavlake
- trebaće vam još 6 tanko sečenih parčića šunke
- 1 čen belog luka
Priprema
Očistite i narendajte šargarepu pa je propržite na zagrejanom puteru. Povremeno mešajte. Belanca odvojite od žumanca, pa u belanca dodajte kašičicu soli i umutite u čvrst šne. U jednoj posudi pomešajte so, žumanca, brašno i prženu šargarepu. Podelite belanca na pola pa jednu polovinu dodajte šargarepi. Mešajte da se sastojci sjedine. Preručite smesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Uvijte rolat sa pek papirom pa ostavite da se prohladi. Pomešajte sir, pavlaku, šunku i luk, pa premažite rolat. Zarolajte i ostavite u frižideru da se stegne.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)