DRUGAČIJI ROLAT Slano predjelo oboriće s nogu sve a ovo povrće mu je glavni sastojak

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni rolat od šargarepe nestaće sa stola odmah.

rolat od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 belanaca
  • malo soli
  • 500 g šargarepe
  • komadić putera ili malo ulja
  • 3 žumanca
  • 2 pune supene kašike brašna
  • malo soli

Za punjenje promešati

 

  • 280 g sira 
  • 200 g kisele pavlake
  • trebaće vam još 6 tanko sečenih parčića šunke
  • 1 čen belog luka

Priprema

Očistite i narendajte šargarepu pa je propržite na zagrejanom puteru. Povremeno mešajte. Belanca odvojite od žumanca, pa u belanca dodajte kašičicu soli i umutite u čvrst šne. U jednoj posudi pomešajte so, žumanca, brašno i prženu šargarepu. Podelite belanca na pola pa jednu polovinu dodajte šargarepi. Mešajte da se sastojci sjedine. Preručite smesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Uvijte rolat sa pek papirom pa ostavite da se prohladi. Pomešajte sir, pavlaku, šunku i luk, pa premažite rolat. Zarolajte i ostavite u frižideru da se stegne.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading