DRUGAČIJI ROLAT Slano predjelo oboriće s nogu sve a ovo povrće mu je glavni sastojak
Fenomenalni rolat od šargarepe nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 6 belanaca
- malo soli
- 500 g šargarepe
- komadić putera ili malo ulja
- 3 žumanca
- 2 pune supene kašike brašna
- malo soli
Za punjenje promešati
- 280 g sira
- 200 g kisele pavlake
- trebaće vam još 6 tanko sečenih parčića šunke
- 1 čen belog luka
Priprema
Očistite i narendajte šargarepu pa je propržite na zagrejanom puteru. Povremeno mešajte. Belanca odvojite od žumanca, pa u belanca dodajte kašičicu soli i umutite u čvrst šne. U jednoj posudi pomešajte so, žumanca, brašno i prženu šargarepu. Podelite belanca na pola pa jednu polovinu dodajte šargarepi. Mešajte da se sastojci sjedine. Preručite smesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Uvijte rolat sa pek papirom pa ostavite da se prohladi. Pomešajte sir, pavlaku, šunku i luk, pa premažite rolat. Zarolajte i ostavite u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA RUSKA SALATA Omiljeno predjelo koje ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče
Ako voite klasičnu rusku salatu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)