POSNI KREMASTI ŠNITOVI Čokoladni kolači skupog ukusa koji se tope u ustima

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

posni kremasti šnitovi
Shutterstock

Potrebno je
Sastojci:
Za biskvit:

  • 500 ml sojinog mleka
  • 100 g šećera
  • 100 g griza

Za fil:

  • 500 ml sojinog mleka
  • 5 kašika šećera
  • 2 praha za puding od vanile 
  • 75 g margarina
  • 75 g biljne slatke pavlake

Za glazuru:

  • 250 ml biljne slatke pavlake
  • 150 g čokolade za kuvanje

Priprema:
Biskvit: Sipajte u šerpu sojino mleko, šećer i griz i kuvati nekoliko minuta. Nakon toga izlijte smesu u kalup i ostavite da se ohladi.
Fil: Sipajte sojino mleko u šerpu, a zatim dodajte šečer i puding od vanile, zatim dobro promešajte. Stavite na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. Nakon kuvanja, fil stavite na hlađenje. Kada je fil potpuno ohlađen, dodajte margarin u njega i umutite mikserom, pa dodajte i biljnu slatku pavlaku. Rasporedite fil preko podloge i pripremite glazuru.
Glazura: Skuvajte slatku pavlaku, stavite čokoladu za kuvanje  da se otopi, a nakon toga prelijte kolač. Ostavite kolač u frižider na hlađenje. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading