POSNI KREMASTI ŠNITOVI Čokoladni kolači skupog ukusa koji se tope u ustima
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
Sastojci:
Za biskvit:
- 500 ml sojinog mleka
- 100 g šećera
- 100 g griza
Za fil:
- 500 ml sojinog mleka
- 5 kašika šećera
- 2 praha za puding od vanile
- 75 g margarina
- 75 g biljne slatke pavlake
Za glazuru:
- 250 ml biljne slatke pavlake
- 150 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Biskvit: Sipajte u šerpu sojino mleko, šećer i griz i kuvati nekoliko minuta. Nakon toga izlijte smesu u kalup i ostavite da se ohladi.
Fil: Sipajte sojino mleko u šerpu, a zatim dodajte šečer i puding od vanile, zatim dobro promešajte. Stavite na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. Nakon kuvanja, fil stavite na hlađenje. Kada je fil potpuno ohlađen, dodajte margarin u njega i umutite mikserom, pa dodajte i biljnu slatku pavlaku. Rasporedite fil preko podloge i pripremite glazuru.
Glazura: Skuvajte slatku pavlaku, stavite čokoladu za kuvanje da se otopi, a nakon toga prelijte kolač. Ostavite kolač u frižider na hlađenje. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)