PICA VESUVIO Podseća na Kaprićozu ali nema pečurke, prste da poližete
Sočna i slasna pica za lepo veče sa prijateljima.
Za testo:
- 2 dl vode
- 10 g svežeg kvasca
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulja
- po potrebi brašna
Za nadev:
- 8 kašika paradajz pelata
- 150 g šunke
- 200 g kačkavalja
Za ukrašavanje:
- masline
Priprema
Kvasac i šećer stavite u mlaku vodu pa promešajte dobro, da se kvasac otopi. Dodajte ulje i so, promešajte, pa dodajte malo po malo brašna, dok ne zamesite glatko testo. Zatim prekrijte i ostavite da naraste. Premesite testo pa ga podelite na 4 dela i rukom oblikujte lopte. Pokrijte krpom i ostavite tako 10 minuta. Razvucite od lopti krugove pa svaki premažite, sa po 2 kašike paradajz pelata, pa naređajte šunku i preko sir. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite, 6 do 7 minuta na najjačoj temperaturi. Dekorišite maslinama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KROASAN PICA IZ DUBAIJA SRUŠILA MREŽE Hrskava i zlatna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
BRZE PICA ROLNICE Mekane i vazdušaste, savršene za lepo druženje sa prijateljima
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZE MINI PICE Vole ih i deca i odrasli, a gotove za 15 minuta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PICA KAPRIĆOZA Savršena za lepo veče sa prijateljima, po originalnom italijanskom receptu
Bićete oduševljeni ukusom.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)