AKO VOLITE UŠTIPKE OVE KUKURUZNE ĆETE OBOŽAVATI Drugačiji, a slasni, za gurmanluk kakav se ne pamti
Drugačiji klasik koji pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 300 g kukuruznog brašna
- 2 dl vode
- 3 dl mleka
- 1 jaje
- so,
- biber
- 1 glavica crnog ili mladog luka
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike pšeničnog brašna
Za sos:
- 2 kašike pavlake
- 2 kašike majoneza
- 2 čena belog luka
Priprema
Sipajte kukuruzno i belo brašno i prašak za pecivo u veću posudu. U drugu posudu sipajte mleko, vodu, jaje, so i biber, pa dobro sjedinite mikserom. Smesu dodajte onoj sa brašnom, pa zamesite glatko testo. Crni luk očistite pa iseckajte sitno i dodajte u testo. Pržite uštipke u tiganju na srednjoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju. U jednoj posudi pomešajte pavlaku, majonez i sečen beli luk, da dobijete sos. Služite uz uštipke. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM Za savršen početak dana, a zamirisaće cela kuća
Zahvaljujući rakiji neće upiti višak ulja, a postaće vaše novo omiljeno jelo.
UŠTIPCI OD MESA Delikates koji se ne odbija, za obrok koji se pamti
Ako volite klasične uštipke, ove sa mlevenim mesom ćete da obožavate.
UŠTIPCI SA MLEVENIM MESOM U savršenom slasnom spoju ukusa, za gurmane i one izbirljive
Klasik bez premca u kombinaciji sa mlevenim mesom.
UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)