POSNA ČORBA OD PRAZILUKA Idealna za post na vodi, a izdašna, osvojiće i one izbirljive
Sočna i neodoljiva, za sve prilike.
Potrebno je
- 2 praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 300-400 g krompira
- so
- biber
- lovorov list
- sok od pola limuna
- kašika brašna
Priprema
Malo vode zagrejte, pa dodajte sitno seckan praziluk i crni luk. Kuvajte dok ne omekša. Krompir seckan na kocke dodajte u šerpu, pa posolite, pobiberite. Ubacite lovorov list, pa nalijte litar vode. Poklopite i kuvajte oko 45 do 50 minuta, na umerenoj vatri. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Komentari (0)