POSNA ČORBA OD PRAZILUKA Idealna za post na vodi, a izdašna, osvojiće i one izbirljive
Sočna i neodoljiva, za sve prilike.
Potrebno je
- 2 praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 300-400 g krompira
- so
- biber
- lovorov list
- sok od pola limuna
- kašika brašna
Priprema
Malo vode zagrejte, pa dodajte sitno seckan praziluk i crni luk. Kuvajte dok ne omekša. Krompir seckan na kocke dodajte u šerpu, pa posolite, pobiberite. Ubacite lovorov list, pa nalijte litar vode. Poklopite i kuvajte oko 45 do 50 minuta, na umerenoj vatri. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
ČORBA OD POVRĆA Domaća i zdrava, a krepi organizam u trenu
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)