UŠTIPCI SA JABUKAMA BOLJI NEGO KLASIČNI Sočni i ukusni, savršeni za doručak, a mekani kao duša
Ako volite uštipke, ove sa jabukama ćete da obožavate.
Potrebno je
- 4 jabuke
- 2 jaja
- 1/2 šolje grčkog jogurta
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičice cimeta
- 4 kašike šećera
- ulje
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte jogurt. Zasebno, pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Oljuštite i izrendajte jabuke. Pomešajte prethodne dve smese pa dodajte rendane jabuke. Zagrejte ulje na tiganju, pa kašikom uzimajte testo, spljoštite ga malo da dobije oblik palačinke i pržite oko minut svaku stranu dok ne postane zlatne boje. Uštipke vadite na tanjir sa ubrusom, da upije ulje. Prijatno!
Možda vas zanima:
MEKIKE OD PIRE KROMPIRA SOČNIJE OD KLASIČNIH Bez čekanja da testo naraste, a tope se u ustima
Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.
EKSPRES UŠTIPCI Gotovi za 5 minuta, a svakim zalogajem vraćaju vreme unazad
Valjajte ih u prah šećer ili služite uz krem po želji.
DOMAĆE MEKIKE SE SMAŽU U TRENU Mekane i vazdušaste, prosto se tope u ustima
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)