FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična i pikantna, a rum joj daje poseban šmek

Ivana Pavlovi'

13:00

Sezonski recepti 0

Drugačija, začinjena i sočna, držaće vas dugo sitim.

francuska supa od luka
Shutterstock

Potrebno je

  • 30 g maslaca
  • 1 kašika ulja
  • 675 g crvenog luka
  • 1 kašičica šećera
  • so i biber
  • 1,2 dl crnog vina
  • 2 kašike pšeničnog brašna
  • 1,5 l goveđe kocke za supu
  • 1 čen belog luka
  • 4 kriške hleba
  • 120 g sira
  • 4 kašičice brendija ili ruma

Priprema:

Iseckajte tanko crni luk. Isecite beli luk na polovine, Tostirajte hleb. Maslac i ulje otopite u velikoj šerpi, na slaboj vatri. Umešajte luk i šećer. Posolite i pobiberite. Kuvajte, mešajući, nepokriveno oko 40 minuta. Sipajte vino i pojačajte vatru. Mešajte pet minuta dok luk ne postane staklast. Pospite brašnom pa mešajte još dva minuta. Dodajte goveđu kocku za supu i pustite da provri. Smanjite vatru, poklopite i pustite da lagano ključa oko pola sata. Supu podelite u četiri posude i u svaku umešajte kašiku brendija (ruma). Istrljajte belim lukom kriške hleba i stavite u svaku činiju. Pospite supu narendanim sirom i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni dva minuta. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading