FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična i pikantna, a rum joj daje poseban šmek
Drugačija, začinjena i sočna, držaće vas dugo sitim.

Potrebno je
- 30 g maslaca
- 1 kašika ulja
- 675 g crvenog luka
- 1 kašičica šećera
- so i biber
- 1,2 dl crnog vina
- 2 kašike pšeničnog brašna
- 1,5 l goveđe kocke za supu
- 1 čen belog luka
- 4 kriške hleba
- 120 g sira
- 4 kašičice brendija ili ruma
Priprema:
Iseckajte tanko crni luk. Isecite beli luk na polovine, Tostirajte hleb. Maslac i ulje otopite u velikoj šerpi, na slaboj vatri. Umešajte luk i šećer. Posolite i pobiberite. Kuvajte, mešajući, nepokriveno oko 40 minuta. Sipajte vino i pojačajte vatru. Mešajte pet minuta dok luk ne postane staklast. Pospite brašnom pa mešajte još dva minuta. Dodajte goveđu kocku za supu i pustite da provri. Smanjite vatru, poklopite i pustite da lagano ključa oko pola sata. Supu podelite u četiri posude i u svaku umešajte kašiku brendija (ruma). Istrljajte belim lukom kriške hleba i stavite u svaku činiju. Pospite supu narendanim sirom i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni dva minuta. Bon appetit!

DINASTIJA TORTA Poslastica luksuzna koliko i serija po kojoj je nazvana, za sve bitne događaje
Raskošna poslastica ulepšaće svaku svečanu trpezu.

ZAPEČENO BELO MESO SA ŠAMPINJONIMA Gurmansko jelo u pravoj eksploziji ukusa
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim.

BRZI KANAPEI OD PALENTE Slasno predjelo koje će vam dati energiju za ceo dan
Slasno predjelo držaće vas dugo sitim, a napravi se očas posla.

SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.

MAĐARICA Kolač kome je nemoguće odoleti, po receptu starom 20 godina
Za prave ljubitelje čokolade.
Komentari (0)