KULEN ROLNICE Slasne i preukusne, a aromatične, za prave gurmane

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Gurmanske rolnice idealne za doručak ili večeru, dugo će vas držati sitim a ukusa koji se pamti.

kulen rolnice
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećeg filea
  • 100 grama kulena
  • 150 grama kačkavalja
  • 150 grama kisele pavlake
  • 200 mililitara neutralne pavlake
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Priprema: 
Meso isecite u šnicle, lagano ih izlupajte tučkom za meso, začinite, pa svaku premažite pavlakom. Na svaku stavite po nekoliko kolutića kulena i sira, pa urolajte. Zatvorite čačkalicama, stavite u vatrostalnu činiju, prelijte pavlakom i pecite 45 minuta na 200 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading