MARŠAL JE OBOŽAVAO OVO JELO Ovako spremljen đuveč nikad nije odbio
Lagano letnje jelo, đuveč, bilo je omiljeno i pokojnom maršalu, Josipu Brozu Titu.
Potrebno je
- 3-4 glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- veza mladog luka po 300 g
- crvene i zelene špic paprike
- 5,6 krompira
- 500gr mladog paradajza
- 4-5 šargarepi
- 2-3 patlidžana
- 500-800 g svinjskih šnicli
- 500 ml pasiranog paradajza
- šolja pirinča
- pola šolje ulja
- so
- biber
- tucana paprika
- ljuta tucana paprika
Priprema
Iseckajte sitno crni i beli luk. Iseckajte šargarepu na sitne kolutove. Iseckajte praziluk. U jednu posudu stavite šargarepu i luk. Isecite krompir na manje delove pa dodajte u posudu. Isecite papriku na manje delove, pa i nju dodajte u posudu. Onda iseckajte odvojeno paradajz i šnicle. Naseckajte patlidžan. U šerpi sa uljem prodinstajte luk pa dodajte šnicle. Mešajte sve vreme pa dodajte paradajz, mešajte, pa dodajte papriku. Nalijte paradajz sos, mešajte, pa dodajte krompir. Umešajte mešavinu sa lukom i prazilukom, pa dodajte sečeni patlidžan. Sve vreme mešajte. Kada bude gotovo preručite u vatrostalnu činiju. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Napomena: Za detljnije objašnjenje pogledajte video u nastavku.
Možda vas zanima:
PASTICIO Grčki delikates u savršenom spoju mesa i bešamel sosa, za prave gurmane
Pasticio je pečeno jelo od testenine sa mlevenim mesom i bešamel sosom.
BUJURDI Grčko meze kome je teško odoleti, a uspeva i početnicima
Specijalitet iz Grčke pravi je raj za gurmane, a ukućani će stajati u redu za još.
SAMOSA Indijski hrskavi specijalitet u spoju sa sočnim punjenjem, koji nestaje sa stola odmah
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
BAKIN GRAŠAK BUDI USPOMENE IZ DETINJSTVA Kuvano jelo "na kašiku " na kome su odrasle greneracije
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.
3 BRZA A NEODOLJIVA ROLATA Od čokolade, banane i limuna za prave sladokusce
Slatki i mirisni, pravićete stalno.
DUNAVSKI PAPRIKAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Aromatično jelo sa ribom za prave gurmane, a posno
Posni paprikaš raspamtiće i one izbirljive, a riba i vino mu daju poseban šmek.
KAKO DA BEZE BUDE SAVRŠEN Izbegnite ovih 6 grešaka koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Beze je osnova mnogih poslastica, ali ako vam ne uspe, upropastićete ceo trud.
KNEDLE SA KAJSIJAMA BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Drugačije i aromatične, zamirisaće cela kuća
Sočne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
Komentari (0)