MARŠAL JE OBOŽAVAO OVO JELO Ovako spremljen đuveč nikad nije odbio
Lagano letnje jelo, đuveč, bilo je omiljeno i pokojnom maršalu, Josipu Brozu Titu.
Potrebno je
- 3-4 glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- veza mladog luka po 300 g
- crvene i zelene špic paprike
- 5,6 krompira
- 500gr mladog paradajza
- 4-5 šargarepi
- 2-3 patlidžana
- 500-800 g svinjskih šnicli
- 500 ml pasiranog paradajza
- šolja pirinča
- pola šolje ulja
- so
- biber
- tucana paprika
- ljuta tucana paprika
Priprema
Iseckajte sitno crni i beli luk. Iseckajte šargarepu na sitne kolutove. Iseckajte praziluk. U jednu posudu stavite šargarepu i luk. Isecite krompir na manje delove pa dodajte u posudu. Isecite papriku na manje delove, pa i nju dodajte u posudu. Onda iseckajte odvojeno paradajz i šnicle. Naseckajte patlidžan. U šerpi sa uljem prodinstajte luk pa dodajte šnicle. Mešajte sve vreme pa dodajte paradajz, mešajte, pa dodajte papriku. Nalijte paradajz sos, mešajte, pa dodajte krompir. Umešajte mešavinu sa lukom i prazilukom, pa dodajte sečeni patlidžan. Sve vreme mešajte. Kada bude gotovo preručite u vatrostalnu činiju. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Napomena: Za detljnije objašnjenje pogledajte video u nastavku.
Možda vas zanima:
SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)