MARŠAL JE OBOŽAVAO OVO JELO Ovako spremljen đuveč nikad nije odbio

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Lagano letnje jelo, đuveč, bilo je omiljeno i pokojnom maršalu, Josipu Brozu Titu.

đuveč
Printscreen

Potrebno je

  • 3-4 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • veza mladog luka po 300 g
  • crvene i zelene špic paprike
  • 5,6 krompira
  • 500gr mladog paradajza
  • 4-5 šargarepi
  • 2-3 patlidžana
  • 500-800 g svinjskih šnicli
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • šolja pirinča
  • pola šolje ulja
  • so
  • biber
  • tucana paprika
  • ljuta tucana paprika

 

Priprema

Iseckajte sitno crni i beli luk. Iseckajte šargarepu na sitne kolutove. Iseckajte praziluk. U jednu posudu stavite šargarepu i luk. Isecite krompir na manje delove pa dodajte u posudu. Isecite papriku na manje delove, pa i nju dodajte u posudu. Onda iseckajte odvojeno paradajz i šnicle. Naseckajte patlidžan. U šerpi sa uljem prodinstajte luk pa dodajte šnicle. Mešajte sve vreme pa dodajte paradajz, mešajte, pa dodajte papriku. Nalijte paradajz sos, mešajte, pa dodajte krompir. Umešajte mešavinu sa lukom i prazilukom, pa dodajte sečeni patlidžan. Sve vreme mešajte. Kada bude gotovo preručite u vatrostalnu činiju. Služite uz prilog po želji. Prijatno!

 

Napomena: Za detljnije objašnjenje pogledajte video u nastavku.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading