LISTIĆI Mačvansko jelo od samo 4 sastojka, jeftino, preukusno i izadašno

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Možete da ih jedete samostalno ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.

listići
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g brašna
  • oko 275 ml vode
  • 1 kašika masti
  • 1 kašičica soli

Priprema

U jednoj posudi pomešajte mast i brašno. Dodajte so i mlaku vodu, pa zamesite fino i glatko testo. Ostavite tako 10 minuta. Tanko razvucite testo na oblik kocke ili trougla, pa pržite na masti. Listiće služite tople, uz slane ili slatke priloge. Prijatno!

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading