POSNA ŠVARCVALD TORTA BOLJA OD MRSNE Očaravajuća poslastica sa višnjama i čokoladom, po receptu bez mane
Ako volite višnje i čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

POSNA BANANA TORTA Očaravajuća voćna poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Slatka i ukusna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

POSNA ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Za kore:
- 300 g šećera
- 4 dl vode
- 8 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 4 kašike ulja
- 3 kašike džema
- 2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
- 600 g višanja
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 300 g biljnog šlaga
- 100 g bele posne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi otopite šećer sa vodom, dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Dobro sjedinite, pa podelite smesu na 3 dela. Smesu izlijte u pleh i pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak i za preostale dve kore. U šerpi zakuvajte višnje sa šećerom, dok ne dobijete gust sirup. Onda ih ocedite, pa poređajte preko prve kore. Zasebno umutite biljni šlag sa vodom. U trećinu šlaga dodajte čašu prohlađenog soka od kuvanih višanja. Premažite višnje slojem biljnog šlaga, pa prekrijte drugom korom. Opet nanesite biljni šlag, pa prekrijte trećom korom. Premažite celu tortu ostatkom biljnog šlaga. Dekorišite tortu sa višnjama i rendanom posnom čokoladom. Prijatno!

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)