DODAJTE OVO BANANAMA I NIKAD NEĆE DA POTAMNE Dve namirnice zbog kojih izgledaju kao tek kupljene
Dva jednostavna a korisna trika kako da banane ne potamne, što je posebno važno za pripremu određenih deserta.
![banana](/data/images/2024-07-03/92776_shutterstock-2273849173_f.jpg?timestamp=1719957600)
Dva trika koji provereno rade i sprečavaju tamnjenje banana
1. Voćni sok
Možete da izaberete sok od pomorandže, limuna ili grejpa.
Ali, ako ne želite da se ukus poremeti i postane kiseliji, najbolja je opcija da dodate sok od jabuke.
2. Med
Kiselost meda je slična onoj iz jabuke, a takođe sadrži peptide koji sprečavaju tamnjenje.
Napravite rastvor od jedne kašike meda u 120 ml vode i potopite kolutiće banane na tridesetak sekundi.
![krem od kokosa](/data/images/2024-07-04/92922_shutterstock-1385244464_f.jpg)
DOMAĆI KOKOS KREM Najjeftinija verzija preukusnog deserta koji se topi u ustima
Ako volite kokos, ovaj krem ćete obožavati.
![posna krompiruša](/data/images/2024-07-04/92910_shutterstock-2408936961_f.jpg)
POSNA KROMPIRUŠA PRSTE DA POLIŽETE Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravićete stalno
Posna i slasna pita sa krompirom za prave gurmane.
![torta kraljice marije](/data/images/2024-07-04/92911_shutterstock-1737094277_f.jpg)
TORTA KRALJICE MARIJE Preukusna poslastica koju je vladarka sama pravila i poklanjala siromašnoj deci
Omiljenu srpsku vladarku, kraljicu Mariju Karađorđević, suprugu kralja Aleksandra i majku Petra I, obožavali su zbog neposrednog kontakta sa običnim ljudima. Za praznike je pravila ovu fenomenalnu tortu sa orasima i poklanjala siromašnoj deci.
![krem od vanile](/data/images/2024-07-04/92906_shutterstock-2048229167_f.jpg)
POSLASTIČARSKI KREM OD VANILE Kremast i neodoljiv-svaki desert će uz njega biti savršen
Svaka poslastica će uz njega da uspe, pravićete stalno.
![posni čupavci na vodi](/data/images/2024-07-05/93048_shutterstock-2097577366_f.jpg)
ČUPAVCI NA VODI Zbog mera na čaše uspevaju svima, za prave sladokusce
Fenomenalni kolač idealan za svečanu i slavsku trpezu, a ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom.
Komentari (0)