KAKO DA BEŠAMEL ISPADNE SAVRŠEN Uradite ovo i svi će vam tražiti recept
Primenljivi saveti za kremast i neodoljiv sos.
U šerpu sa brašnom postepeno dodajte zagrejano neproključalo mleko.
Kuvajte na umerenoj temperaturi inače će biti gorko, a nemojte da zaboravite da mešate, sve vreme pripreme.
U nastavku slede neke od najčešćih grešaka kada pravite bešamel sos
Ne koristite kvalitetne sastojke
Za najkremastiji ukus koristite punomasno mleko i puter sa većim procentom masti.
Stavljate loše razmere putera i brašna
Ako dodate previše brašna u bešamel sos velike su šanse da će izgoreti ili biti grudvast. Ako dodate previše putera i mleka učiniće ga suviše tečnim.
Ne seckate puter
Nemojte da stavljate ceo komad putera u tiganj, već ga isecite na kockice, da bi se jednako topio.
Pojačavate temperaturu
Nemojte da ubrzavate proces pravljenja ni da pojačavate temperaturu kako biste ubrzali kuvanje. Izgoreće sos i pojaviće se grudvice. Kuvajte na laganoj vatri a temperaturu povećavajte tek posle dodavanja mleka.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)