SAVETI ZA NAJBOLJI TART SA MAKOM Biće sočan i mekan kao duša, a svi će vam tražiti recept
Saveti iskusnih domaćica pomoćiće da napravite savršen tart sa makom.
Birajte kvalitetne sastojke
Koristite sveži mak i kvalitetno brašno da biste dobili najbolji tart.
Priprema
Izmerite sastojke, pripremite kalup i zagrejte rernu pre nego što krenete sa mešanjem sastojaka.
Važan je balans teksture
Balans između teksture testa i mak fila je potreban za savršen tart. Napravite lagano i prozračno testo i dovoljno vlažan fil, da zadrži mekoću.
Pecite pravilno
Ako previše budete pekli tart će da bude suv, a ako premalo, biće sirov. Vodite računa o temperaturi u vremenu pečenja da bi bio zlatno smeđe boje, i mekane teksture.
Sastojci za sočnost
Ako dodate malo maslaca, slatke pavlake ili mleka, možete značajno da poboljšate ukus i sočnost tarta.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
Komentari (0)