SAVETI ZA NAJBOLJI TART SA MAKOM Biće sočan i mekan kao duša, a svi će vam tražiti recept
Saveti iskusnih domaćica pomoćiće da napravite savršen tart sa makom.
Birajte kvalitetne sastojke
Koristite sveži mak i kvalitetno brašno da biste dobili najbolji tart.
Priprema
Izmerite sastojke, pripremite kalup i zagrejte rernu pre nego što krenete sa mešanjem sastojaka.
Važan je balans teksture
Balans između teksture testa i mak fila je potreban za savršen tart. Napravite lagano i prozračno testo i dovoljno vlažan fil, da zadrži mekoću.
Pecite pravilno
Ako previše budete pekli tart će da bude suv, a ako premalo, biće sirov. Vodite računa o temperaturi u vremenu pečenja da bi bio zlatno smeđe boje, i mekane teksture.
Sastojci za sočnost
Ako dodate malo maslaca, slatke pavlake ili mleka, možete značajno da poboljšate ukus i sočnost tarta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)