DOMAĆI JOGURT BOLJI OD KUPOVNOG Gust kao onaj grčki, pravićete stalno
Potrebna su vam samo 2 sastojka, a bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je
- 2 l mleka
- 200 ml jogurta
Priprema
U šerpi, na srednjoj temperaturi, zagrejte mleko. Kad se na ivici šerpe pojave mehurići. Prespite ga u veću posudu, pa pustite da se hladi. Zasebno, u činijicu stavite jogurt i toplo mleko i promešajte. Mešavinu sipajte u veliku posudu, trećinu po trećinu. Svaki put kad sipate dobro promešajte. Pokrijte i ostavite na toplom, 6 do 8 sati. Gotov jogurt stavite u frižider na 8 sati. Prijatno!
Možda vas zanima:
BELA TOPLA ČOKOLADA Slatka i kremasta, poći će vam voda na usta
Zagrejaće vas u kišnim jesenjim danima, a uspeva svima.
PINK LATE Aromatična kafa osvaja na prvi gutljaj, a ovo povrće joj daje boju
Neobične boje i jake arome, pravićete stalno.
CRNO MLEKO Odlično za kožu i varenje, a energetska bomba u jednoj šoljici
Drugačije i zdravo mleko, a preukusno, pravićete stalno.
PRELIV NE MOŽE BITI UKUSNIJI Napravite ćufte u neodoljivom sosu, prste ćete polizati
Ručak je za poželeti.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)