CRVENA PASTA Savršen spoj testenine i paradajza napravi se lako, a pojede u trenu

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Klasik bez premca u savršenom spoju različitih ukusa.

pasta sa paradajzom
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g paste
  • 5 paradajza, oljuštenih i iseckanih
  • 3 čena belog luka, iseckana
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • svež bosiljak, iseckan
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Skuvajte pastu prema uputstvu sa pakovanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite beli luk dok ne zamiriše. Dodajte paradajz i kuvajte 10 minuta, dok ne omekša. Dodajte so, biber i bosiljak, pa kuvajte još 5 minuta. Prelijte sos preko skuvanih špageta i poslužite.

 

 

@moja.trpeza Šta će se desiti našem telu ako jedemo ribu dva puta nedeljno? #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #hrana #food #fish #riba ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading