PRINCES KROFNE ZA PRAVO UŽIVANJE Po receptu pevačice Goce Božinovske
Goca Božinovska, folk pevačica čije se pesme pevaju decenijama unazad, prvi album izdala je 1984. godine. Ponosna majka troje dece, koje ima iz dva braka, obožava da obraduje svoje najmilije nekim od specijaliteta iz sopstvene kuhinje. Ove princes krofne kažu da niko ne odbija, jer su vazdušaste i mekane kao duša.
Potrebno je
- 2,5 dl vode
- 250 g margarina
- 150 g brašna
- 1 kašika šećera
- malo soli
- 4 jaja
Priprema:
Puding od vanile skuvajte po uputstvu sa kesice. U kuvani puding dodajte margarin i dobro promešajte da se rastopi. Krenite da pravite krofne, a puding ostavite da se hladi. Otopite margarin, pa dodajte brašno i dobro izmešajte. U prohlađenu smesu dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano smesu mešajući mikserom. Umućenu smesu vadite kašikom u papirom obložen pleh. Pecite princes krofne u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Savet: Nemojte da otvarate rernu tokom pečenja.
Možda vas zanima:
KROFNE SA DŽEMOM Baba Lala nam je dala recept kako da budu sočne i mekane kao pamuk
Starinski desert oduševiće sve ukućane, a pojede se u slast.
KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)