POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

princes krofne
Shutterstock

Sastojci:

Za krofne

  • 200 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 180 gr brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 4 banane

Za fil

  • 50 g pudinga od vanile
  • 250 ml sojinog mleka
  • 75 g margarina

Priprema:

Vodu sipajte u šerpu pa ostavite da proključa. Dodajte brašno, prašak za pecivo i mešajte na ringli dok se sastojci ne sjedine. Smesu prespite u posudu, pa dodajte ispasiranu bananu, i mikserom sjedinite. Smesu formirajte u oblik korpica-krofni pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Sojino mleko skuvajte sa pudingom od vanile, pa kad se prohladi, dodajte margarin. Pripremljenim filom filujte princes krofnice. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading