ČORBASTI PASULJ SA SLANINOM I KOBASICOM Omiljeno srpsko jelo "na kašiku", aromatično i ukusno
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 1 kašika masti
- 200 grama slaninice
- 400 grama kobasica
- 500 grama pasulja
- 500 grama luka
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
Priprema:
Crni luk dobro prodinstajte na masti, pa dodajte slaninicu, kobasice i rendanu šargarepu. Dinstajte na tihoj vatri pa dodajte pasulj, začine i lovorov list. Sipajte vodu i dugo kuvajte pasulj, uz povremeno mešanje. Prijatno!
Možda vas zanima:
IMAM BAILDI Tradicionalni turski delikates od patlidžana, zbog čijeg mirisa je i imam pao
Legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela.
GURMANSKI SVINJSKI GULAŠ Slasni specijalitet po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, za ručak bez mane
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca.
KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
ŠARENA ROLNICA Mesna rapsodija koja osvaja od prvog zalogaja, poći će vam voda na usta
Fenomenalno jelo oduševiće prave gurmane.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)