POHOVANE TIKVICE IZ RERNE Sočni specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo idealno za tople dane, a osvaja na prvi zalogaj.

pohovane tikvice
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 tikvice
  • 2 jaja
  • 100 g prezli
  • 50 g parmezana
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašičica sušenog belog luka u prahu
  • so, biber
  • Maslinovo ulje u spreju (ili malo maslinovog ulja za premazivanje)

Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Tikvice isecite na tanke kolutove ili štapiće. U jednoj posudi umutite jaja sa malo soli i bibera. U drugoj posudi pomešajte prezle, parmezan, origano i beli luk u prahu. Tikvice prvo umočite u jaja, zatim u smesu sa prezlama i parmezanom, pa poređajte na pleh. Svaku tikvicu poprskajte maslinovim uljem ili ih premažite četkicom. Pecite u rerni oko 20-25 minuta dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave. Poslužite uz omiljeni sos za umakanje.

 

 

Komentari (0)

Loading