POHOVANE TIKVICE IZ RERNE Sočni specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Sočno jelo idealno za tople dane, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 3 tikvice
- 2 jaja
- 100 g prezli
- 50 g parmezana
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica sušenog belog luka u prahu
- so, biber
- Maslinovo ulje u spreju (ili malo maslinovog ulja za premazivanje)
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Tikvice isecite na tanke kolutove ili štapiće. U jednoj posudi umutite jaja sa malo soli i bibera. U drugoj posudi pomešajte prezle, parmezan, origano i beli luk u prahu. Tikvice prvo umočite u jaja, zatim u smesu sa prezlama i parmezanom, pa poređajte na pleh. Svaku tikvicu poprskajte maslinovim uljem ili ih premažite četkicom. Pecite u rerni oko 20-25 minuta dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave. Poslužite uz omiljeni sos za umakanje.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)