POHOVANE TIKVICE IZ RERNE Sočni specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Sočno jelo idealno za tople dane, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 3 tikvice
- 2 jaja
- 100 g prezli
- 50 g parmezana
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica sušenog belog luka u prahu
- so, biber
- Maslinovo ulje u spreju (ili malo maslinovog ulja za premazivanje)
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Tikvice isecite na tanke kolutove ili štapiće. U jednoj posudi umutite jaja sa malo soli i bibera. U drugoj posudi pomešajte prezle, parmezan, origano i beli luk u prahu. Tikvice prvo umočite u jaja, zatim u smesu sa prezlama i parmezanom, pa poređajte na pleh. Svaku tikvicu poprskajte maslinovim uljem ili ih premažite četkicom. Pecite u rerni oko 20-25 minuta dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave. Poslužite uz omiljeni sos za umakanje.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)